Detalj sa današnjih partija / -FOTO: ŠSCG
29/11/2023 u 21:41 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bez iznenađenja u prvom kolu

Počeo šampionat Crne Gore za šahistkinje. Sofija Milović na 11. rođendan stigla do boda

Diplomatska kula Capital Plaza centra domaćin je Ženskog prvenstva Crne Gore u šahu, koje je počelo danas partijama prvog kola. Takmičenje je otvorio predsjednik Šahovskog saveza Crne Gore, Jovan Milović.

Trinaest šahistkinja počelo je borbe za titulu, a u prvom kolu nije bilo iznenađenja. Prva nositeljka šampionata, ženski internacionalni majstor Ana Novikova savladala je mladu Taru Ivanović u debitanstskoj partiji pod crnogorskom zastavom. Sigurne su bile i reprezentativke: Aleksandra Milović, Alena Skvorcova, Nikolina Koljević, Mateja Popović i Milena Mosurović.

Do poena je došla i najmlađa učesnica Sofija Milović, koja je danas proslavila jedanaesti rođendan. Milovićeva je do poena došla bez borbe, obzirom da je Nina Delević odustala od učešća.

Šampionat se nastavlja sjutra partijama drugog kola, a planirano je odigravanje sedam kola po švajcarskom sistemu. Drugo kolo donosi derbi meč na prvom stolu između Ane Novikova i trostruke šampionke Crne Gore, Nikoline Koljević koja inače brani titulu. Na drugom stolu sastaju se reprezentativke Milena Mosurović i Aleksandra Milović, dok će na trećem stolu igrati Alena Skvorcova i Sofija Milović.

U ostalim duelima sastaju se: Marija Bajić - Mateja Popović, Jana Katnić - Tara Ivanović, Ines Đenđinović - Nikolina Dževerdanović, slobodna je Marija Mia Maraš.

Partije počinju od 16h a mogu se pratiti preko sajta Šahovskog saveza Crne Gore. Pokrovitelj Prvenstva je Ministarstvo sporta i mladih.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 02:53