Reprezentacija Crne Gore / -FOTO: BSCG
28/09/2024 u 20:53 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Bojana Gojković zlatna u Španiji

Crnogorski bokseri učestvovali na turniru “ENRIQUE RODRÍGUEZ DACAL”

Seniorska bokserska reprezentacija Crne Gore je od 24 do 28 oktobra učestvovala na međunarodnom turniru “ENRIQUE RODRÍGUEZ DACAL” koji se tradicionalno održava u glavnom gradu Španije, Madridu.

Na turniru su učestvovali takmičari iz 11 zemalja.

Učestvovali su Bojana Gojković 60kg, Tomislav Đinović 60kg i Petar Liješević 86kg i njih su pratili treneri Nikola Ružić i Momčilo Zlatičanin.

Tim Crne Gore je ostvario sljedeće rezultate:

Bojana Gojković veoma dominantnim nastupima osvojila je zlatnu medalju. Ona je u polufinalu savladala Anu Isabelu Rodrigez (5:0) iz Španije, a u finalu Rebeku Dobos iz Mađarske (5:0).

Petar Liješević je osvojio srebrnu medalju, on je u polufinalu pobijedio Rubena Ibaneza Mataiksa iz Španije (4:1), dok je u finalu poražen od Trgana Skota iz Engleske  (3:2).

Tomislav Đinović je u cetvrtfinalu pobijedio Isa Akrema iz Škotske (3:2), a u polufinalu je poražen od Aleksa Hegartija iz Velsa (4:1).

- Turnir u Španiji je bio veoma značajan za naše boksere i ujedno je služio kao poslednja kontrola pred prvenstvo Evrope U23 koje ih očekuje od 10. do 20. oktobra u Bugarskoj. Svi naši su odradili po dva meča sa kvalitetnim protivnicima i pokazali su kvalitet. Bojana Gojković je pokazala veliku zrelost u ringu, a ključ toga je što je u ovoj godini imala mnogo jakih međunarodnih mečeva i kampova, a svakako najveći impuls joj je dalo učešće na Olimpijskim Igrama u Parizu. Kod Petara Liješevića se osjetila pauza sa mečevima od skoro pet mjeseci, nakon loma i operacije ruke, ali svakako najvažnije je da se on vraća u formu. Tomislav Đinović već dugo vremena ima pobjednički niz i smatram da nije loše sto je ovdje prekinut kako bi izvukao pouke za dalje. Svakako njegovi nastupi su apsolutno zadovoljili očekivanja. Narednih 15 dana do početka šampionata u Bugarskoj ćemo iskoristiti da podignemo formu i da poradimo na nekim nedostacima koje smo ovdje uvidjeli. Mislim da će naša ekipa u Bugarskoj biti veoma respektabilna i sa punim pravom možemo ocekivati dobre rezultate - istakao je selektor Nikola Ružić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. septembar 2024 20:54