Uspješan nastup u Mađarskoj / -FOTO: BSCG
21/05/2024 u 22:01 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Bokseri se sa četiri medalje vratili iz Mađarske

Na 73. Međunarodnom memorijalnom turniru za školarce, juniore i mlade "Gergelji Bornemisza", koji je održan u mađarskom gradu Eger "crveni" su osvojili jedno zlato, dva srebra i jednu bronzu

Bokserski reprezentativci Crne Gore bili su veoma uspješni na 73. Međunarodnom memorijalnom turniru za školarce, juniore i mlade "Gergelji Bornemisza", koji je održan u mađarskom gradu Eger.

Pet boksera, koje su pratili treneri Boško Drašković i Slavko Mrdak osvojili su jedno zlato, dva srebra i jednu bronzu.

Zlatom se okitio Strahinja Mrdak u uzrastu školaraca u kategoriji do 44kg. On je u četvrtfinalu eliminisao Moldavca Stratana Tudora Mola, u polufinalu domaćeg borca, Mađara Baloga Bencea i u finalu Slovaka Markusa Martinika.

Srebrna odličja osvojili su u uzrastu školaraca Luka Otašević u kategoriji do 40kg i Nikola Raičević do 42kg. Luka je u osmini pobijedio Švajcarca Leva Rusenka, u četvrtfinalu Mađara Kalmana Vargu i u polufinalu Matveja Sumiakova, dok je u borbi za zlato poražen od domaćeg boksera Adriana Buraija. I Nikola je u Mađarskoj imao četiri borbe. U osmini je savladao Kopanija Bozaija, u četvrtfinalu i polufinalu Mađare Nandora Barata i Kristijana Tota, ali je u finalu izgubio od Moldavca Egora Čertičovteva.

Do bronzanog odličja došao je Vasilije Kujundžić u uzrastu juniora u kategoriji +80kg. On je u četvrtfinalu pobijedio Mađara Dominika Ajtaija, dok mu je nepromostiva prepreka na putu do finala bio Kazahstanac Daulet Tuleugalijeva.

Matija Roganović u uzrastu juniora u kategoriji do 70kg je zaustavljen u osmini finala u duelu sa Ukrajincem Dimitrijem Polozovim.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. jul 2024 17:52