Bošković na podijumu / -FOTO: BJJK MATA LEAO
31/10/2023 u 22:16 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Bošković osvojio zlatnu medalju IBJJF šampionatu Evrope

Novi uspjeh člana kluba brazilskog džiu džicua Mata Leao

Srđan Bošković, član kluba brazilskog džiu džicua Mata Leao, osvojio je zlatnu medalju na IBJJF šampionatu Evrope u disciplini No Gi koji se održao u Rimu. Bošković je, kao i njegov klupski kolega Nikola Perović, nastupio u diviziji majstora crnih pojaseva.

- Kolekciji medalja iskusni Srđan Bošković dodao je zlato i u,,crnoj" diviziji M4, osvojeno na superioran način pa je iz polufinala i finala izašao bez ijednog izgubljenog poena. Nikola Perović, debitant među majstorima na najvećim šampionatima, je u žestokoj konkurenciji "heavy" kategorije zaustavljen u četvrtfinalu jedne od najžešćih kategorija u istoriji šampionata. Treba naglasiti da je u eliminacijama Perović prošao apsolutnog favorita kategorije, prvaka svijeta Džeksona Souzu - naveli su iz podgoričkog kluba.

Zadovoljan njihovim nastupom je i trener Mladen Jokmanović.

- I Bošković i Perović su dali sve od sebe nakon žestokih priprema i dostojno pokazali da se u Crnoj Gori kvalitetno radi ono za što izgaramo sve ove godine, a to je neobično lijepi sport - brazilski džiu džicu. Bošković je kao veoma trofejan i iskusan takmičar upotpunio zaista impozantnu kolekciju medalja i ovim napravio jedan od najvećih uspjeha za Crnu Goru u ovom sportu. Nikola Perović je mladi as koji tek treba da pokaže ono što znamo, da je kalibar za najveće medalje - izjavio je Jokmanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 13:27