Crnogorska delegacija sa novim - starim predsjednikom / -FOTO: ASCG
22/04/2023 u 12:53 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bugarin Dobromir Karamarinov dobio novi mandat na funkciji predsjednika Evropske atletike

Delegati ASCG na Kongresu u Beogradu Milorad Vuletić i Milan Madžgalj imali brojne susrete sa predstavnicima Evropske i Balkanske atletske federacije

Dosadašni predsjednik Evropske atletske federacije, Bugarin Dobromir Karamarinov dobio je novi mandat na funkciji prvog čovjeka evropske atletike, odlučeno je na Izbornom kongresu u Beogradu, u čijem radu su učestvovali delegati iz 49 nacionalnih federacija. Karamarinov je dobio 28 glasova, a njegov protivkandidat Libor Varhanik iz Češke 21. Za potpredsjednike su izabrani Francuz Žan Gracia, Aleksandra Čeri iz Velike Britanije i Karin Grute Movin iz Švedske. Najinteresantnije je bilo glasanje oko izbora 13 članova Koncila, u koji su, nakon nekoliko puta ponavljanja izabrani: Slobodan Branković (Srbija), Frank Kareras (Gibraltar), Raul Čapado (Španija), Ane Farset (Norveška), Marton Đulai (Mađarska), Tia Helebaut (Belgija), Ana Kirnova (Slovačka), Jirgen Kesing (Njemačka), Stefano Mei (Italija), Gvanca Mikeladze (Gruzija), Anti Philakovski (Finska), Erih Teigamagi (Estonija) i Aleksandra Vojneska-Zikova (Makedonija).

Tokom Kongresa usvojeni su Izvještaji o radu za prethodni ciklus, planovi i programi za naredni period kao i mnogobrojni izvještaji komisija, organa i tijela Evropske atletske federacije. Da bi se osigurala rodna ravnoteža, po prvi put je uspostavljen ustavni uslov da po dva predstavnika svakog pola budu izabrana na kombinovane pozicije predsjednika Evropske atletike i potpredsjednika. Shodno tome, prvi put u 53-ogodišnjoj istoriji evropske atletike dvije žene su potpredsjednice.

Kongresu Evropske atletske federacije u Beogradu prisustvovao je i predsjednik Svjetske atletske federacije Sebastijan Kou, a ispred Atletskog saveza Crne Gore delegati na Kongresu su predsjednik Milorad Vuletić i generalni sekretar Milan Madžgalj. Tokom boravka na Kongresu delegacija ASCG je imala više interesantnih i važnih susreta sa predstavnicima Evropske i Balkanske federacije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 12:38