Sa otvaranja manifestacije / -FOTO: BLAGOJE ĐUKANOVIć
17/07/2024 u 13:11 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Cetinjani pobjednici Kupa veterana u Andrijevici

Na takmičenju, čiji je pokrovitelj bio Crnogorski savez sportske rekreacije sport za sve učešće uzeo 181 rekreativac iz devet opština: Petnjice, Rožaja, Plava, Berana, Andrijevice, Bijelog Polja, Nikšića, Cetinja i Podgorice

Veterani Andrijevice su prvi put bili domaćini takmičenja veteranskih društava Crne Gore. Bilo je to Kup takmičenje, čiji je pokrovitelj bio Crnogorski savez sportske rekreacije sport za sve, na kojem je učešće uzeo 181 takmičar iz devet opština: Petnjice, Rožaja, Plava, Berana, Andrijevice, Bijelog Polja, Nikšića, Cetinja i Podgorice. Nakon intoniranja himne, rekreativcima veteranima se obratio Vukajlo Radenović, predsjednik veterana Plava, a onda je uz riječi dobrodošlice i zadovoljstva što se takmičenje održava u Andrijevici, predsjednik Udruženja penzionera Đoko Elezović manifestaciju proglasio otvorenom. Takmičenja su se odvijala u pet disciplina: pikadu, nabacivanju obručeva, šut na koš, šah i šut na gol, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Na sportskim poligonima, na temperaturi plus 36 stepeni, nije bilo nimalo lako. Ali takmičari "trećeg doba" su pokazali mladalački entuzijazam i sa velikom željom i vještinom borili se viteški i fer da osvoje poen više. Po pravom žaropeku najbolje su se snašli takmičari Veterana Cetinje i zasluženo podigli pobjednički pehar Kupa. Na kraju su, uz prigodan muzički program, nagrađeni medaljama i diplomama najbolji takmičari za osvojena prva tri mjesta u takmičarskim disciplinama. Na kraju treba odati priznanje domaćinu, Veteranima Andrijevice, koji su se maksimalno trudili da takmičenje i doček proteknu u najboljem redu. Položili su Đoko, Dušanka, Rajko.. kao nosioci organizacije, nimalo lak ispit na visokom nivou.

Pobjednici po disciplinama - Pikado: Darka Aladin (Vojni veterani Podgorica), Zoran Jabučanin (Cetinje); Nabacivanje obručeva: Dušanka Đukić (Andrijevica), Rajko Ćulafić (Andrijevica); Šut na koš: Dragica Joksimović (Bijelo Polje), Zoran Taušan (Vojni veterani Podgorica); Šah: Jadranka Ćulafić (Andrijevica), Džemal Hasić (Bijelo Polje), Šut na gol: Mileva Šofranac i Slado Beharević (Cetinje).

Generalni plasman: Cetinje 33, Nikšić 23, Andrijevica 21, Bijelo Polje 19, Vojni veterani 17, Petnjica 4, Rožaje 3, Berane 0, Plav o bodova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:03