Detalj sa današnjih mečeva / -FOTO: ŠSCG
30/11/2023 u 22:22 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Četiri igračice maksimalne nakon dva kola

U derbiju kola, Ana Novikova savladala je Nikolinu Koljević

Drugo kolo Prvenstva Crne Gore u šahu za žene donijelo je izuzetno zanimljive borbe, a nakon njega četiri igračice su zadržale maksimalan učinak.

U derbiju kola, Ana Novikova savladala je Nikolinu Koljević. Koljevićeva se opredijelila za ređe igranu varijantu sicilijanske odbrane, nastala je zanimljiva pozicija, a forsirajući rasplet Koljevićeva je napravila grešku. Novikova,nekadašnja prvakinja svijeta u kategorijama do 14 i do 16 godina, grešku je iskoristila i pozicionom žrtvom kvaliteta isplela matnu mrežu oko protivničkog kralja.

Aleksandra Milović crnim figurama je savladala Milenu Mosurović. Nakon što je osvojila pješaka, višestruka prvakinja Crne Gore je preciznom igrom primorala mladu koleginicu iz reprezentacije na predaju.

Alena Skvorcova koja je blistala na nedavnom Prvenstvu Evrope savladala je najmlađu učesnicu turnira Sofiju Milović.

Mateja Popović je savladala Mariju Bajić. Bajićeva je propustila da žrtvom dame u ranoj fazi partije kazni neopreznu igru protivnice, pa je nakon neoprezne igre morala priznati poraz.

U ostalim duelim drugog kola Tara Ivanović je savladala Janu Katnić, dok je Ines Đenđinović nadigrala Nikolinu Dževerdanović. Slobodna je bila Marija Mia Maraš.

U trecem kolu koje je na programu sjutra sastaju se maksimalne: Mateja Popović i Ana Novikova, odnosno Aleksandra Milović i Alena Skvorcova. Njihovi dueli u trećem kolu, donijece odgovore na mnogo pitanja oko konacnog plasmana.

U ostalim duelim sastaju se: Nikolina Koljević i Ines Đenđinović, Sofija Milović i Milena Mosurović, Tara Ivanović i Marija Mia Maraš, Nikolina Dževerdanović i Marija Bajić, slobodna je Jana Katnić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 08:14