Optimizam u redovima ”crvenih” / -FOTO: OSCG
23/06/2023 u 14:06 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Crna Gora protiv Austrije za finale Srebrne lige

Utakmica u Gracu se igra sjutra u 20.20 časova

Nakon sjajnog izdanja u grupi B CEV Srebrne lige, pred odbojkašicama Crne Gore je novi veliki izazov – polufinale završnog turnira sa selekcijom domaćina, Austrijom. Meč protiv Portugala, u petom kolu grupne faze, u kom su "crvene" odigrale fenomenalno i slavile 3:0, pokazatelj je da su pred crnogorskim odbojkašicama velike stvari. Stoga sa vjerom u plasman u finale ulaze u duel sa Austrijankama.

-U ime ekipe mogu da kažem da smo došli u Grac spremni, već nekoliko dana pripremamo taktiku za Austriju i nadamo se pobjedi, optimista je Katarina Budrak.

Austrija je do "Top četiri" došla takođe sa samo jednim porazom, i to u gostima pobjedniku grupe, Estoniji. U finalima Srebrne lige 2021. i 2018. godine Austrija gubila od Bosne i Hercegovine, odnosno Švedske.

-Očekujemo težak meč, zato što svaka ekipa koja je prošla na fajnal for je to i zaslužila. Ovih dana smo se taktički pripremali za rivala i mislim da smo uradili dobar posao. Nadam se da ćemo to pokazati u subotu veče i da ćemo se javiti sa dobrim vijestima, kazala je Mina Dragović.

Utakmica se igra u subotu u "Rajfajzen Sportpark" dvorani, od 20.20 časova, a u prvom polufinalu sastaće se Portugal i Estonija od 15 sati. Veliko finale je u nedjelju od 20.20, a meč za treće mjesto zakazan je za 17.35.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 22:50