Madžgalj ispratio ekspediciju / -FOTO: ASCG
20/06/2024 u 09:06 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Crna Gora sa sedam atletičara na Gibraltaru

Na Prvenstvu Evrope malih država u atletici se očekuje učešće preko 350 takmičara iz 17 zemalja do dva miliona stanovnika

Atletska reprezentacije Crne Gore otputovala je danas sa aerodroma Podgorica za Gibraltar, gdje će u subotu nastupiti na Prvenstvu Evrope malih država, na kojem se očekuje učešće 17 zemalja do dva miliona stanovnika, sa preko 350 takmičara.

Selektor atletske reprezentacije Crne Gore Osman Erović za ovo takmičenje, u skladu sa kriterijumima Evropske atletske federacije i ASCG odredio je sastav od sedam takmičara.

Boje Crne Gore na Gibraltaru braniće u muškoj konkurenciji: Danijel Furtula (disk), Tomaš Đurović (kugla), Ognjen Marsenić (100m i 200m) i Ivan Kukuličić (disk), a u ženskoj: Marija Vuković (vis), Vesna Kljajević (kugla) i Anđela Drobnjak (dalj i 100m prepone).

Vođa ekspedicije na Gibraltaru je trener Danilo Ristić, a u delegaciji je i specijalni gost ASCG Zoran Jojić, direktor Direktorata za sport u Ministarstvo sporta i mladih.

Atletska reprezentacija Crne Gore je prije dvije godine na Malti, pod rukovodstvom Zorana Jojića osvojila dvije medalje, obje u bacanju diska, i to Danijel Furtula zlatnu sa rezultatom 61,48 metara, što je novi rekord prvenstva i Kristina Rakočević sa rezultatom 49,67 metara.

Povratak ekspedicije je planiran za nedjelju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
ASCGZORAN JOJIĆ
25. jun 2024 15:13