Ronioci u Turskoj / - FOTO: RONILAčKI SAVEZ CG
02/06/2024 u 10:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(FOTO) Crnogorski ronioci deveti na Evro-afričkom prvenstvu u podvodnom ribolovu

U turskom gradu Erdeku na najprestižnijem svjetskom takmičenju u podvodnom ribolovu za 2024. godinu (Evro-afričko prvenstvo) reprezentacija Crne Gore je osvojila deveto mjesto dokazavši svima da pripada eliti svjetskog podvodnog ribolova ostavivši iza sebe čuvene šampionske reprezentacije Grčke, Portugala, Velike Britanije.

U pojedinačnoj konkurenciji naš takmičar Dušan Vukčević je osvojio visoko deveto mjesto iza koga su u plasmanu ostala tri bivša svjetska šampiona. 

- U do sada neviđenoj  konkurenciji u kojoj je učestvovalo 90 vrhunskih takmičara iz 18 država svijeta naši momci su svojim sposobnostima impresionirali kolege iz respektebalnih reprezentacija kao što su višestruki svjetski prvaci Italije, Španije, Hrvatske i Grčke ostvarivši  izuzetan rezultat naročito ako se uzme u obzir da je naša reprezentacija zbog skromnog budžeta u Tursku  došla samo tri dana prije takmičenja u cilju izviđanje terena. Naši takmičari su dali sve od sebe da za  samo tri dana upoznaju nekoliko desetina milja dugačkog podvodnog terena, dok su ostale reprezentacije u skladu sa svojim mogućnostima dosle na pregled terena i 20 dana  prije početka takmičenja sa po 12 ronioca koji su izviđali i markirali terene za njihove reprezentacije- saopšteno je iz Ronilačkog saveza Crne Gore.

image

Ronioci u Turskoj

- FOTO: RONILAčKI SAVEZ CG
image

Ronioci u Turskoj

- FOTO: RONILAčKI SAVEZ CG

Ističu da će ovaj uspjeh crnogorskoj reprezentaciji koju su ime Ronilačkog saveza Crne Gore  predvodili Danilo Mijajlović i Dusan Jovović kao i  takmičarima Bobanu Radoševiću, Dušanu Vukčeviću i Miljanu Kneževiću dati dodatni vjetar u leđa da odmah po dolasku u Crnu Goru počnu sa  pripremama za svijetsko prvenstvo koje ce se sledeće godine odrzati u Brazilu. 

- Prilikom boravka u Turskoj u razgovorima predstavnika naše delegacije  sa predstavnicima Svjetske ronilačke federacije CMAS pokazano je interesovanje za organizacijom  Evropskog prvenstva u podvodnom ribolovu upravo u Crnoj Gori što bi bilo izuzetno značajno za Crnogorsko ronilaštvo i turističku privredu- zaključuju u saopštenju.

image

Ronioci u Turskoj

- FOTO: RONILAčKI SAVEZ CG

Ne EvroAfrickom kupu u Erdeku prvo mjesto osvojila je reprezentacija Turske, srebrenu medalju su uzeli Hrvati dok su treća bila reprezentacija Španije.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 03:07