Veterani Cetinja / -FOTO: BLAGOJE ĐUKANOVIć
04/10/2024 u 19:42 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Crnogorski veterani završili sezonu

Počelo je u aprilu u Podgorici, kod Vojnih veterana, nastavljeno u maju na Ivanovim Koritima, u julu u Andrijevici, u avgustu u Rožajama, septembra u Nikšiću da bi početak oktobra SRD "Treće doba" organizovalo završni turnir

Turnirom povodom dana starih, u Bijelom Polju je spušena zavjesa na takmičarski ciklus veteranskih društava Crne Gore.

Počelo je u aprilu u Podgorici, kod Vojnih veterana, nastavljeno u maju na Ivanovim Koritima, u julu u Andrijevici, u avgustu u Rožajama, septembra u Nikšiću da bi početak oktobra SRD "Treće doba" organizovalo završni turnir.

Vojni veterani, Veterani Cetinja i Veterani Nikšića su odskočili u kvalitetu, a to je i normalno ako se zna da su to najstarija i najmasovnija društva.

Ove godine novosnovana društva veterana u Andrijevici i Bijelom Polju su u finišu pokazali organizovanost, masovnost ali i spremnost da će u sledećim godinama biti dostojan partner vodećem triju.

U Bijelom Polju bio je rekordan broj učesnika, čak 193 iz deset crnogorskih gradova: Plava, Petnjice, Rožaja, Berana, Andrijevice, Cetinja, Nikšića, Podgorice, Mojkovca i Bijelog Polja.

Aktivistkinja društva "Treće doba" Dragica Joksimović je saopštila da je takmičenje veterana u Bijelom Polju pratilo više stotina građana svih uzrasnih doba, koji su bučno navijali i iz veterana izvlačili poslednje atome snage i neki mladalački entuzijazam. To je i bila vizija osnivača društva veterana profesora Vojina Nikolića koji je našao načina da se penzioneri takmiče i druže i život učine ljepšim i sadržajnijim.

Svi turniri veteranskih društava pokazali su snagu ove populacije, pokazali da se sa novosnovanim društvima ta veteranska porodica širi na zadovoljstvo svih njenih članova, koji se u porazu ponašaju kao pobjednici.

U Bijelom Polju pobjednički pehar osvojili su Veterani Cetinja.

Ekipni plasman: Veterani Cetinje 34, Vojni veterani 31, Veterani Nikšić 19, Treće doba Bijelo Polje 12, Rožaje 10, Andrijevica 9, Mojkovac 5 bodova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. oktobar 2024 19:43