Шуковић и Печурица / - Фото: Шаховски савез Црне Горе
27/02/2022 u 10:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Данас коначан расплет на шаховском шампионату ЦГ

Никад занимљивиjе првенство Црне Горе у шаху дониjело jе велика узбуђења у осмом колу. Епилог jе да четири играча диjеле прво мjесто, а три играча су на пола поена иза њих

Водећи уочи овог кола фиде маjстори Милош Печурица и Андреj Шуковић дуго су водили велику борбу у партиjи у коjоj jе играна “шпанска”. Минимална предност jе била на страни Печурице, али прецизном игром Шуковић jе држао позициjу, па jе партиjа након вjечитог шаха окончана ремиjем. 

Реми у дуелу Печурице и Шуковића искористио jе Драгиша Благоjевића. Искусни велемаjстор jе у дуелу са колегом по титули, Небоjшом Никчевићем, стекао предност, коjу jе у свом стилу сигурном игром претворио у циjели поен. Благоjевић се побjедом изjедначио на челу табеле са Шуковићем и Печурицом. 

Након велике борбе и надмудривања у дамскоj завршници велемаjстор Никола Ђукић jе савладао Драгољуба Абрамовића и придружио се водећима. Ђукић jе прекинуо сериjу од 3 кола без побjеде и поново се вратио на врх табеле.

У дуелу интернационалних маjстора, Луке Драшковића и Блажа Калезића играна jе француска одбрана, а противници су се наког 18 потеза сагласили на реми, након обострано коректне игре. Ремиjем су остали на пола поена иза водећих и задржали шансе за висок пласман. 

Велику побjеду забиљежио jе Предраг Никач, коjи jе у никшићком дербиjу савладао Александра Томића. Првак свиjета за слабовиде Никач одлучио се за своjу омиљену холандску одбрану, а Томић jе потциjенио могућности црног, а Никач ниjе пропустио поклон и дошао jе на пола поена иза водећих. 

Последње, девето коло, никад занимљивиjег првенства jе на програму данасс од 13 и 30. Осам играча се нада пласману на подиjум, а парови обећаваjу велики борбу. 

У колу одлуке се састаjу: Драшковић - Ђукић, Благоjевић - Калезић, Никач - Шуковић, Печурица - Никчевић…

Табела уочи последњег кола: 1-4 Печурица, Благоjевић, Ђукић, Шуковић 6 5-7 Драшковић, Калезић и Никач 5,5 8-14 Никчевић, Томић, Абрамовић, Мушовић, Драганић, Ковачевић, Милетић 5…

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 17:02