Pešić sa svojim trenerom Obradovićem i drugoplasiranim Baraćem / -FOTO: ASCG
08/05/2023 u 10:09 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Darko Pešić oborio rekord Crne Gore u desetoboju

Na 18. Prvenstvu Crne Gore u višebojima u Baru postavljeno čak devet nacionalnih rekoda

Na 18. Prvenstvu Crne Gore u višebojima u Baru ostvareni su odlični rezultati o čemu govori podatak da je postavljeno čak devet rekoda Crne Gore.

Najvredniji rezultat na dvodnevnom takmičenju na stadionu "Topolica" ostvario je član Rudara Darko Pešić sa novim crnogorskim rekordon čiji rezultat u desetoboju od 7862 boda vrijedi 1105 bodova po IAAF tablicama.

Pored Pešića nove nacionalne rekorde postavili su: Matija Vojvodić (Mornar) za mlađe juniore u desetoboju sa rezultatom 5289 bodova, Nemanja Tomić (Mornar) za pionire u osmoboju sa rezultatom 4059 bodova, Anabela Mujovi (Sanja) za mlađe juniorke u sedmoboju sa rezultatom 3934 boda, Elzana Guberinić (Orion) za pionirke u šestoboju sa rezultatom 2925 bodova, Lazar Bulatović (Mornar) za mlađe pionire u četvoroboju sa rezultatom 1865 bodova, Aleksa Božović (Lovćen) za cicibane u troboju sa rezultatom 1223 boda, Mina Lukolić (Sanja) za cicibanke u troboju sa rezultatom 1276 bodova i Aleksa Božović (Lovćen) za cicibane u skoku u dalj iz zone sa rezultatom 4,47 m.

Takmičenju u Baru ispred ASCG prisustvovali su: sekretar Milan Madžgalj, selektor reperezentacije Osman Erović i članovi stručnog štaba reprezentacije: Ivan Popović, Danijela Vojinović, Budimir Jestrović i Drago Musić, kao i član UO ASCG Jovica Djurnić, te direktor Direktorata za sport Ministarstva sporta Zoran Jojić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 20:22