Đer opravdao ulogu favorita / EPA-EFE-TAMAS PURGER
02/06/2024 u 19:40 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Đer šesti put na krovu Evrope

Mađarski tim u finalu F4 opravdao ulogu favorita protiv Bitihgajma

Čuda je pravio Bitighajm ove sezone u Ligi šampiona, ali nije imao snage za najveće - Đer je opravdao ulogu favorita u finalu završnog turnira u Budimpešti, slavio sa 30:24 i nakon pet godina čekanja osvojio šestu titulu prvaka Evrope.

Na praktično svom terenu u "MVM domu", mađarski tim je od starta kontrolisao igru i rezultat i nije dozvolio njemačkom prvaku ni da zaprijeti. Nakon prvih 30 minuta Đer je imao plus pet (17:12), a u nastavku u nekoliko navrata i plus sedam. 

Đer su do trijumfa predvodile Ana Gros Kari Bratset Dale sa po šest golova, dok je golmanka Silje Solberg imala 16 odbrana. Najefikasnija u timu Bitighajma bila je Sofia Hfenvelt sa pet pogodaka.

Velike zaluge što se Đer nakon pet godina vratio na evropski tron pripadaju i treneru Peru Johansonu, bivšem selektoru reprezentacije Crne Gore koji je kormilo preuzeo krajem marta. 

Treće mjesto pripalo je Esbjergu, koji je savladao Mec sa 37:33.

Za MVP završpnog turnira izabrana je Stine Oftedal, sjajni bek Đera koja je tako imala savršen kraj klupske karijere, a koja će se od rukometa oprostiti na Olimpijskim igrama u Parizu u dresu Norveške.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jul 2024 05:01