Rukometaši Srbije / -FOTO: RSS
12/12/2023 u 11:16 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Đerona izabrao za EP

Rivali najboljim srpskim rukometašima biće Island, Mađarska i Crna Gora

Selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Antonio Đerona skratio je širi spisak i saopštio imena 20 igrača od kojih će 18 putovati na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

"Orlovi" će trenirati u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi sve do polaska na međunarodni pripremni turnir u Granjolers prvih dana 2024. godine.

Najbolji srpski rukometaši će odatle pravo put Minhena, koji će biti baza Grupe C. Rivali najboljim srpskim rukometašima biće Island, Mađarska i Crna Gora.

Golmani: Dejan Milosavljev, Vladimir Cupara, Milan Bomaštar. Lijeva krila: Nemanja Ilić, Vanja Ilić. Desna krila: Bogdan Radivojević, Vukašin Vorkapić. Pivoti: Mijajlo Marsenić, Dragan Pešmalbek, Luka Rogan. Bekovi: Lazar Kukuć, Ilija Abutović, Marko Milosavljević, Petar Đorđić, Uroš Borzaš, Miloš Kos, Miljan Pušica, Miloš Orbović, Predrag Vejin, Uroš Kojadinović

- Ovo je 20 igrača od kojih ćemo za Minhen izabrati 18 koji će činiti tim Srbije na Evropskom prvenstvu. Čeka nas dvije nedjelje posvećenog rada uz vrlo važan turniru u Španiji. Tri utakmice nas tjeraju da podijelimo minutažu na sve igrače i tako pripremamo kompletan roster. Svi će imati mogućnost da pokažu na koji način može na njih da se računa na samom prvenstvu - kaže Đerona.

Ističe da prvenstvo u Njemačkoj vodi u kvalifikacije za Olimpijske igre i kaže da je to primarni cilj.

- Znamo da će biti jako teško, kao i da neki mladi igrači poput Stefana Dodića, Jovice Nikolića, Milana Milića i Nikole Zečevića zbog povreda neće moći da budu dio ekipe - napomenuo je Đerona.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 10:56