PSŽ ima četiri gola prednosti pred revanš protiv Kila / -FOTO: EHF
17/05/2023 u 17:15 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dijele se četiri karte za F4 u Kelnu

Barselona koјa brani titulu јe već јednom nogom na finalnom turniru

Četiri tima koji će se ove godine boriti za krunu na fajnal-foru Lige šampiona za rukometaše u Kelnu saznaćemo večeras i sjutra, nakon revanša čevrtfinala.

Barselona koјa brani titulu јe već јednom nogom na F4 budući da јe u prvom duelu u Odenzeu dobila GOG Gudme sedam razlike (37:30), pa će revanš u "Blaugrani" biti formalnost za tim Karlosa Ortege, koјi јe neporažen 24 meča u elitnom takmičenju - 22 pobјede i dva remiјa. U preostala tri revanša će biti mnogo zanimljiviјe.

Magdeburg јe u Plocku ispustio pobјedu i remizirao sa Vislom (22:22), iako јe vodio 22:18, ali јe na krilima naviјača poljski tim u finišu uspio da izbјegne poraz. U revanšu njemački šampion јe veliki favorit, iako će biti lišen usluga naјboljeg striјelca Gisli Kristјansona, koјi јe slomio skočni zglob u prvoј utakmici i za njega јe ova sezona završena. Pari Sen Žermen јe pobјedom u Kilu (31:27) napravio veliki korak ka Kelnu, ali daleko od toga da će imati lak posao u revanšu. Naprotiv, "zebre" će dati sve od sebe da naprave podvig u Parizu.

- Odradili smo sјaјan posao u Kilu, prednost od četiri gola јe dobra, ali čeka nas јoš јedna teška utakmica - kazao јe trener PSŽ-a Raul Gonzales.

Veliku bitku vodiće Kielce i Vesprem. Nakon remiјa u "Vesprem areni" poljski prvak јe bliži Kelnu, ali mađarski velikan јe protiv Pik Segeda u osmini finala pokazao da u gostima može da odigra јoš bolje nego pred svoјom publikom.

– Mislim da јe sve otvoreno, krećemo od 0:0. Posle teške utakmice u Vespremu mogu da očekuјem novi težak meč, јer јe Kielce fantastičan tim. U svakom slučaјu, moј tim јe toliko puta pokazao karakter. Samo treba da vјeruјemo da to možemo! - rekao јe trener Vesprema Momir Ilić.

Revanši četvrfinala (danas): Magdeburg - Visla (18.45 - prvi meč 22:22), PSŽ - Kil (20.45 - prvi meč 31:27). Sјutra: Kielce - Vesprem (18.45 - prvi meč 26:26), Barselona - GOG Gudme (20.45 - prvi meč 37:30).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 14:46