Alijev teži pet kilograma / -FOTO: TODOR ZEčEVIć
10/05/2024 u 15:30 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Dilan Prašović protiv Alijeva sjutra u Kelnu

Crnogorski bokser će se u Njemačkoj protiv naturalizovanog Francuza Murada Alijeva boriti za drugu po značaju titulu WBC internacional silver u superteškoj kategoriji

Crnogorski bokser Dilan Prašović je juče, u pratnji svog menadžera Todora Zečevića i trenera Momčila Zlatičanina otputovao preko Dubrovnika i Minhena za Keln, gdje će se sjutra veče boriti protiv naturalizovanog Francuza Murada Alijeva za drugu po značaju titulu WBC internacional silver u superteškoj kategoriji.

image

Crnogorska trojka u Kelnu

-FOTO: TODOR ZEčEVIć

Biće to glavna borba bokserskog spektakla "Univerzum boksing najt" u dvorani "Motorvorld", u kojoj će očekuje oko 20.000 gledalaca. Prethodiće joj čak 14 uvodnih borbi u organizaciji najveće promoterske kuće u Njemačkoj - Univerzum boksing promoušen.

Za razliku od borbi u kruzer kategoriji, kada je morao da skida kilažu, uoči ovog meča Dilan nema tih problema. Na današnjem mjerenju vaga se zaustavila na 106 kilograma, dok je Alijev pet kilograma teži – 111 kilograma.

image

Dilan težak 106 kilograma

-FOTO: TODOR ZEčEVIć

-Već četiri mjeseca sam u pogonu, osjećam se dobro i vjerujem da sam maksimalno spreman za borbu u Kelnu, koja je od velikog značaja ne samo za mene već i uopšte za crnogorski boks. Radi se eliminacionoj borbi za svjetsku titulu, u kojoj eventualnom pobjedom mogu mnogo da dobijem, dok porazom ne mogu mnogo da izgubim, pošto mi je rival odlično rangirani bokser, rekao je snažni Novljanin, koji je do sada na profi ringu imao 20 borbi, u kojima je zabilježio 17 pobjeda - 14 nokautima i tri poraza.

Prašović je sva tri poraza doživio na velikim bokserskim arenama – dva u Londonu od Britanaca Lorensa Okolija i Ajsaka Čemberlena i u gradu Omsk od Rusa Alekseja Papina.

Na drugoj strani, 28-ogodišnji Alijev, koji je imao uspješnu amatersku karijeru u kojoj se okitio titulom vicešampiona na Evropskim igrama u Minsku 2019. godine do sada ima maksimalan učinak na profi ringu – imao je deset borbi i u svih deset je izašao kao pobjednik.

Alijev je porijeklom Azerbejdžanac, rođen 31. jula 1995. godine u Moskvi i sa šest godina se sa roditeljima kao izbjeglica preselio u Francusku, a naturalizovani Francuz je postao sa 22 godine.

Početak bokserske revije u Kelnu je u 17.30, a početak glavne borbe između Prašovića i Alijeva očekuje se oko 21.45.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 18:41