Tomislav Đinović / -FOTO: BSCG
24/04/2024 u 18:42 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đinović obezbijedio bronzanu medalju

Crnogorski bokser Tomislav Đinović plasirao se u polufinale i obezbijedio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

On je danas u četvrtfinalnom meču kategorije do 60 kilograma pobijedio Francuza Amrauia Lunea 5:0.

Prethodno je u četvrtfinalu eliminisao Mađara Armanda Kruzita Kovača.

Član Bokserskog kluba Zlatičanion osigurao je prvu medalju za muški seniorski boks u nezavisnoj Crnoj Gori. Đinović јe ušao hrabro i bez respekta u duel sa drugim favoritom kategoriјe i već u prvoј rundi natјerao sudiјu u ringu da broјi Francuzu. I u preostale dviјe runde Đinović јe nastavio da diktira tempo, tako da niјe bilo nikakavih dilema - odluka sudiјa јe bila јednoglasna. Za crnogorskog boksera nema predaha - već danas će se protiv Rusa Vsevoloda Šumkova boriti za plasman u finale.

-Veoma sam zadovoljan nastupom Tomislava Đinovića. Ostvario je dvije ozbiljne pobjede i u finalu će nastupiti bez opterećenja, jer je sa samo 19 godina donio prvu medalju za crnogorski muški boks od sticanja nezavisnosti, što je jedna ozbiljna stvar, rekao je selektor Nikola Ružić.

Za razliku od Tomislava Đinovića, koji se plasirao u polufinale, preostala dvojica crnogorskih boksera, koji su danas izlazili na ring - Stefan Savković i Petar Marčić su zaustavljeni u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Beogradu.

Savkovića je na putu do polufinala u kategoriji do 71 kg zaustavio reprezentativac Srbije Jovan Nikolić, koji je slavio jednoglasnom odlukom sudija. Član BK Budva je bio bolji u prvoj rundi, druga je pripala Nikoliću identičnim rezultatom 4:1, dok je u trećoj domaći borac bio mnogo bolji i dobio je sa 5:0.

Kapiten crnogorske reprezentacije Petar Marčić je u kategoriji do 80 kilograma izgubio od prvog favorita Francuza Cesara Jođerlina, takođe jednoglasnom odlukom sudija. Bio je to drugi poraz Marčića od Francuza, pošto je nedavno izgubio i na olimpijskom kvalifikacionom turniru u Italiji.

-Savković je imao vrlo tijesan meč, ali pošto mu je rival bio domaći bokser to su ga sudije malo "pogurale", Marčić nije mogao da "osjeti" Francuza, trudio se ali nije uspio. Tamara je mogla da dobije pobjedu protiv Mađarice, ali su nekako čudno sudije bodovale drugu i treću rindu. Sve su svemu vidi se veliki napradak kod naših boksera, pošto su svi došli na jedan ozbiljniji nivo, svi su došli do meča za medalju. Nismo više "lako meso", kao što smo bili nekada, nego smo respektabilni i to dobro respektabilni. Nije više drugima milo da boksuju protiv nas. Sada treba da nastavimo još jači rad, da izvučemo pouke iz grešaka i da i dalje napredujemo, rekao je selektor bokserske reprezentacije Nikola Ružić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 03:48