Ljekari mu zabranili nastup u polufinalu / -FOTO: NIKOLA RUžIć
25/04/2024 u 16:16 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đinović zbog povrede neće nastupiti u polufinalu EP

Ljekarski tim je nakon odrađenih dodatnih pregleda zabranio, zbog povrede vilice nastup crnogorskom bokseru u borbi za finale, pa će morati da se zadovolji bronzanom medaljom u Beogradu

 

Crnogorski bokser Tomislav Đinović zbog povrede neće nastupiti u polufinalu seniorskog prvenstva Evrope u Beogradu. On je trebao večeras da boksuje protiv Rusa Vsevoloda Šumkova, polufinalnu borbu kategorije do 60 kilograma. Međutim, članu BK Zlatičanin je u četvrtfinalnoj borbi protiv Francuza Amrauia Lunea povrijeđena vilica, a ljekarski tim, nakon odrađenih dodatnih pregleda, nije mu dozvolio da se bori, pa će morati da se zadovolji bronzanom medaljom.

-Povrijeđen je zglobni dio vilice, koji se nalazi otprilike ispod uva. To mu otežava otvaranje usta, a tokom noći trpio je velike bolove. Pregledima je utvđeno da nema loma, ali da ne smije da pomjera vilicu. Određeno mu je sedam dana mirovanja, rekao je selektor crnogorske bokserske reprezentacije Nikola Ružić, istakavši da mu je žao što nije došlo do borbe protiv Šumkova, ali da je zdravlje Đinovića na prvom mjestu. -On je već napravio veliki uspjeh. Mlad je i pred njim je još puno velikih mečeva i medalja, kazao je Ružić.

ž

image

Oduševio u Beogradu

-FOTO: BSCG

Đinović je, pobjedama protiv Mađara Armanda Kruzita Kovača i Francuza Amrauia Lunea obezbijedio bronzanu medalju, prvu za muški seniorski boks u nezavisnoj Crnoj Gori.

Posljednje odličje sa kontinentalnog šampionata donijeli su Nikola Sjekloća i Milorad Gajović 2000. godine iz finskog Tamperea.

Pored Đinovića, Crnu Goru je na Prvenstvu Evrope u Beogradu predstavljalo još četvoro boksera. Stefan Savkovic je nakon pobjede u osimini finala kategorije do 71 kg nad Gurgenom Madojanom iz Jermenije u četvrtfinalnom meču tijesno poražen od Jovana Nikolića iz Srbije, Petar Marcic je takođe zaustavljen u četvrtfinalu kategorije do 80kg od Francuta Cezara Žojerlina, pošto je u osmini eliminisao Sinembia Legansea iz Belgije, Dilan Prašović je preko 92kg u osmini finala pobijedio Baniulisa Algirdasa iz Litvanije, dok je u četvrtfinalu izgubio prekidom od Luke Pratljačića iz Hrvatske, dok je Tamara Radunović do 70kg u čevtrtfinalu, u veoma tijesnom meču poražena od Regine Lakos iz Madjarske.

-Od pet boksera koji su nastupili svih pet su došli do četvrtfinala, odnosno do borbi za medalje što je samo po sebi istorijski momenat. Tomislav Djinovic je apsolutni heroj ovog šampionata, jer je jedini uspio da preskoči stepenicu više i da donese prvu mušku seniorsku medalju za naš boks u nezaviznoj Crnoj Gori. Takdoje svi ostali naši reprezentativci su pokazali kvalitetan boks. Više niko naše boksere ne smatra za lake prepreke i to me raduje, jer vidim da veliki rad daje svoje plodove. Treba istaći da nakon seniorskog srebra Bojane Gojković i bronze Tamare Radunović iz 2022. godine, Djinovićeva medalja, kao i sve medalje u mladjim uzrastima na velikim takmičenjima poslednjih godina dokazuju da je boks najprogresivniji sport u Crnoj Gori. Imamo jasne ciljeve pred sobom i sigurno nećemo stati na ovome. Moram iskoristiti priliku da se zahvalim Ministarstvu sporta i mladih kao i Crnogorskom olimpijskom komitetu na podršci, a posebno Aleksandru Klemenku, predsjedniku Bokserskog saveza Crne Gore, koji je najzaslužniji za dinamiku razvoja boksa u Crnoj Gori, rekao je selektor Nikola Ružić.

T.B.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 18:34