Đinović rasterećen / -FOTO: POK CG
31/08/2024 u 19:39 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Đinović želi plasman u finale u Parizu

Đinović će se sjutra takmičiti u disciplini vazdušna puška, u kategoriji SH1 - R3

Parastrijelac Milan Đinović kazao je da nema pritisak rezultata uoči debija na Paraolimpijskim igrama, ali da želi finale i plasman među osam najboljih na svijetu. Đinović će se sjutra takmičiti u disciplini vazdušna puška, u kategoriji SH1 - R3. On je naglasio da je u njegovoj konkurenciji prijavljeno 35 strijelaca, od kojih će samo njih osam izboriti finale.

-Rasterećen sam, nema pritiska rezultat, ali je želja da se izbori finale velika. Konkurencija je izuzetno jaka, prijavljeno je 35 takmičara. Zadovoljan sam treninzima i rezultatima ostvarenim tokom pripremnih gađanja u nacionalnom streljačkom centru u Šateruu, kazao je Đinović.

On je naglasio da će se potruditi da pruži svoj svoj maksimum i svoju državu i Paraolimpijski komitet predstavi u najboljem svjetlu.

Đinović će ujedno biti i prvi crnogorski paraolimpijac koji je nastupio na igrama u Parizu. Početak kvalifikacija zakazan je za 9.30 časova, dok je finale tri po sata kasnije.

Đinović je za nastup u Parizu dobio specijalnu pozivnicu Bipartitne komisije Međunarodnog paraolimpijskog komiteta. Nedavno ga je na Evropskom prvenstvu u Granadi samo 0,1 krug dijelio od plasmana na Paraolimpijske igre u Parizu. Prošle godine četiri puta potvrdio je minimalnu kvalifikacionu normu za Paraolimpijske igre u Parizu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 12:06