Ispravna odluka sudije ili ne / REUTERS-KACPER PEMPEL
29/08/2023 u 10:30 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Duboa smatra da je drastično oštećen

U centru pažnje svejtske bokserske javnosti je situacija iz pete runde u kojoj je Usik dobio pet minuta da se oporavi od udarca u međunožje

Dva dana nakon borbe u Vroclavu, svijet boksa bruji o ishodu meča Aleksandar Usik – Danijel Duboa u kojem je Ukrajinac odbranio status svjetskog šampiona teške kategorije. U centru pažnje je situacija iz pete runde u kojoj je Usik dobio pet minuta da se oporavi od udarca u međunožje. Poraženi Duboa i dobar dio bokserske javnosti tvrde da je udarac zapravo bio čist pozivajući se na ono što je pokazao usporeni snimak. Sudija Pabon je odmah donio odluku da je udarac nedozvoljen, a Usik je dobrano iskoristio vrijeme koje mu po pravilima sleduje. Međutim, postavlja se pitanje – da li bi Usik bio nokautiran da udarac nije proglašen za nizak?

-Da je sudija počeo da broji, 100 posto bih ustao i nastavio sa borbom. Bio bih na nogama. Teško bi mi bilo da se oporavim i da budem u normalnom stanju, ali nema dileme da bih nastavio, rekao je Aleksndar Usik.

Duboa je posle poraza bio izuzetno ljut i poručio je da mu je pobjeda nepravedno oduzeta, ali je kasnije na drušvenim mrežama malo "spustio" loptu, iako nije prihvatio da je Usiku zadao nedozvoljen udarac.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 18:25