Sa današnjih partija / -FOTO: ŠSCG
28/04/2024 u 23:20 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Elektroprivreda slavila u derbiju, Popadiću novi mandat na čelu Skupštine

Željko Obadović iz beranskog Gambita izabran za potpredsjednika.

Drugi dan ligaških takmicenja Šahovskog saveza Crne Gore otpočeo je konstitutivnom Skupštinom. Dragan Popadić, predsjednik ŠK Mimoza iz Tivta, jednoglasno je dobio povjerenje za novi mandat na čelu Skupštine Šahovskog saveza Crne Gore, dok je Željko Obadović iz beranskog Gambita izabran za potpredsjednika. Popadić i Obadović su i u prethodnom periodu vodili Skupstinu, koja je danas protekla u konstruktivnom dijalogu, a usvojeni su i važne odluke vezane za buduće funkcionisanje Skupštine.

Nakon toga igrano je drugo kolo koje je donijelo velike derbije u Premijer ligi. Crnogorac i Herceg Novi su u uzbudljivom duelu podijelili poene. Pobjede Cetinjaninma su donijeli Milo Pobor koji je nadigrao Artema Smirnova u sjajnom napadu, dok je Andrej Skvorcov uspio da preokrene partiju protiv velemajstora Nebojše Nikčevića, nakon sto je gotovo čitavu partiju bio u podređenom položaju. Pobjedu u redovima Novljana ostvario je Dragiša Blagojević i Artem Iljin, dok su preostale dvije partije okončane remijima.

Elektroprivreda je iskoristila poklon poen u duelu protiv Budućnosti, a sigurni su bili i Luka Drašković i Stefan Mijović, protiv Blaža Kalezića i Miloša Pečurice. Andrej Šuković je u redovima Budućnosti ostvario veliku pobjedu, Šuković je uspio da savlada aktuelnog prvaka države Nikitu Petrova.

Mimoza je opravdala ulogu favorita protiv ekipe Nikšića, a pobjede su ostvarili: Miloš Vlatkovic, Slaviša Milanović i Momčilo Raičević, za konačnih 4,5-1,5.

Prosvjeta je savladala Rudar i ostvarila važnu pobjedu u borbi za opstanak, a pobjedu su potpisali: Dragan Bulatović, Danilo Nenezić i Milinko Rabrenović, dok je pobjedu za Rudar ostvario Milenko Lončar.

Omladinac Budućnost je nastavio sa dobrim partijama i pobjedom od 4,5-1,5 protiv Mladosti je potvrdio dobru formu. Sigurni su bili Uroš Rašović, Jovan Jovančević i Dino Grbović.

Na Ženskoj ligi Crnogorac je bio maksimalan protiv Budućnosti, dok su šahistkinje Herceg Novog i Elektroprivrede, prepustile po jedan remi koleginicama iz Univerziteta Crne Gore i Dame.

Na prvoj ligi su postignuti sledeći rezultati: 7. Oktobar - Dama 0,5-5,5, Rumija - Rokada 3-3, Cetinje - Berane 2-4, Osnovne i srednje škole - Dijagonale 1-5, Zora - Zeta 3-3.

Sjutra su na Premijer i Prvoj ligi igraju treće i četvrto kolo, dok dame igraju treće kolo.

Sjutra počinje i Pionirska liga koja broji 13 klubova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 03:21