Za finale sjutra / -FOTO: POK CG
02/09/2024 u 18:44 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Filip Radović obezbijedio medalju u Parizu

Crnogorski stonoteniser u četvrtfinalu Paraolimpijskih igara savladao Čileanca Manuela Ečavegurena sa 3:0, pa je plasmanom u polufinale osigurao makar bronzu

Crnogorski stonoteniser Filip Radović obezbijedio je prvu medalju za Crnu Goru na Paraolimpijskim igrama u Parizu, pošto je u četvrfinalu savladao Čileanaca Manuela Ečavegurena sa 3:0 (11:6, 11:5, 13:11), pa je plasmanom u polufinale osigurao makar bronzu.

Radović je rutinski prva dva seta riješio u svoju korist, prepustivši protivniku šest u prvom i pet u drugom setu. U trećem je Čileanac zaigrao bolje, imao 7:4, ali je Filip uspio da se totalno vrati i preokrene taj dio igre koji je dobio sa 13:11.

Radović je kao drugoplasirani igrač na Svjetskoj rang listi bio slobodan u osmini finala, uoči ovog meča bio je apsolutni favorit, a to je opravdao i na terenu.

Rival u borbi za finale biće mu sjutra četvrti na rang listi kategorije S10, Kinez Lian Hao, koji je u četvrtfinalu bio bolji od Poljaka Igora Mištala 3:1.

-Još jedan veliki rezultat za mene, uspio sam da pobijedim, rezultat kaže da je bilo relativno lako, ali ja se nisam osjećao tako u toku meča. Svaki poen mi je bio težak i svaki poen sam shvatio kao da mi je za pobjedu. Mnogo je bilo stresno igrati ovo četvrfinale, jer mi je prvi meč na turniru, zadovoljan sam kako sam uspio da se izborim sa tim pritiskom i opet sam pokazao da mogu da igram dobro u tim najtežim trenucima. Već sada u polufinalu biće teži protivnik, za njega će biti potrebna još bolja igra, probio sam led i vjerujem da mogu da nastavim u ovom ritmu, rekao je Radović nakon meča.

U drugom polufinalu, u reprizi meča za zlato u Tokiju, sastaće se Poljak Patrik Čojnovski i Francuz Mateo Bohas.

Čojnovski je bio bolji od Brazilc Klaudija Masada 3:0, dok je Bohas, u meču sa puno preokreta i nakon pet setova, slavio protiv Japanca Mahira Funajame 3:2

Radović već ima jednu bronzu sa Paraolimijskih igara - bio je treći i prije tri godine u Tokiju.

Ima i četiri pojedinačna evropska odličja - srebrni je bio u Helsingborgu 2019. i Šefildu 2023, a bronzani u danskom Vejleu 2015. i Laškom 2017. godine.

Ima i ekipnu bronzu iz Helsingborga, sa Lukom Bakićem i Dejanom Bašanovićem.

Drugi naš predstavnik u ovom sportu u Parizu, Luka Bakić eliminisan je u osmini finala.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 11:51