Vaterpolisti Crne Gore / MTB-PHOTO-FOTO: MARCEL TER BALS
11/02/2024 u 17:20 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Gojković: Čestitao bih igračima, koji su izdržali jedan veliki pritisak tokom ova dva mjeseca

Vaterpolisti Crne Gore izborili plasman u četvrtfinale SP i OI

Vaterpolisti Crne Gore će igrati na najvećoj svejstkoj sportskoj smotri.

Plasirali su se na Olimpijske igre u Parizu, kao i u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Dohi.

Pobijedili su Rumuniju, opravdali ulogu favorita i ispunilim cilj prije dolaska na takmičenje.

Sada mogu mnogo mirnije da se posvete duelu sa Španijom i završnici planetranog šampionata.

"Napravili smo veliki uspjeh plasmanom na pete uzastopne Olimpijske igre. Čestitao bih igračima, koji su izdržali jedan veliki pritisak tokom ova dva mjeseca. Prvo Evropsko prvenstvo, gdje su se kvalifikovali za Dohu, pa ovdje jedna teška grupa. Dobili su selekciju Amerike, Japan, pa danas Rumuniju u stresnom meču poslije tog minusa na početku. Siguran sam da oni mogu da napreduju, sada nam ostaje da se odmorimo i pripremimo za četvrtfinale. Veliki meč nas čeka sa Španijom u četvrtfinaiu, igramo sa najboljom ekipom na svijetu u posljednjih pet godina. Igrali smo sa njima dobar meč u Dubrovniku, moramo da se oporavimo i izvučemo najbolje iz sebe za tu utakmicu", istakao je selektor Vladimir Gojković.

Iskuni Draško Brguljan protiv Rumunija nije bio šuterski raspoložen, ali je bio sjajan u odbrani, kao i protiv Japana.

"Odličan rezultat. Jako teška utakmica, jer Rumunija nije toliko loša ekipa i rezultati koje imaju posljednjih godina to pokazuju. Kvalifikovali su se na Svjetsko prvenstvo poslije ne znam koliko godina, imaju mladu ekipu, predvođeni dobrim trenerom i igraju jako dobar vaterpolo. Mučili smo se na početku, imamo nekih problema od starta, ali eto guramo, došli smo do četvrtfinala i izborili smo plasman na pete Olimpijske igre, potpuno zasluženo. Protiv Španije je meč za uživanje, jedan dobar test da vidimo da li ova ekipa u budućnosti može da osvaja medalje. Igramo, uz Mađarsku, protiv najbolje ekipe na svijetu, osvojili su Evropsko prvenstvo u Zagrebu. Nema šta mnogo da se priča o njima, kvalitetna ekipa, godinama igraju zajedno, godinama igraju zajedno u klubu, malte ne žive zajedno. Dobra prilika za nas da napravimo iskorak i da damo maksimum i da se, što se kaže, pokidamo pa šta ko ponese", istakao je član Primorca.

Dugo se čekalo da proradi Kanstantin Averka, a onda je Rumunima dao trei gola.

"Čestitam svojoj ekipi na plasmanu na Olimpijske igre, ne mogu reći koje zadovoljstvo imam. Ovo će biti moje prve Olimpijske igre. Nadam se da ćemo još bolji rezultat napraviti na ovom takmičenju. Taj meč će nam poslužiti gdje smo sada u ovom trenutku i pokušaćemo da odigramo najbolji meč na ovom turniru", optimista je Averka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 11:56