Vladimir Gojković / -FOTO: VPSCG
08/08/2024 u 14:02 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Gojković nije više selektor vaterpolista Crne Gore

"Želim da se zahvalim Vladu na više nego predanom radu na funkciji selektora", istakao je predsjednik Đuro Marić

Vladimir Gojković nije više selektor vaterpolista Crne Gore.

Poslije lošeg rezultata na Olimpijskim igrama u Parizu, kada nije ostvarena glavni cilj - plasman u četvrtfinale, odlučeno je da se sa Gojkovićem ne produži saradnja.

Upravni odbor VPSCG na čelu sa predsjednikom dr Đurom Marićem obavio je razgovor sa Gojkovićem.

Znajući da je Vladimiru Gojkoviću završetkom vaterpolo turnira na Olimpijskim igrama istekao ugovor, dogovoreno je da on neće biti kandidat za selektora vaterpolo reprezentacije Crne Gore u periodu koji je pred nama.

Gojković je na klupi "ajkula" bio od 2015. godine. 

- Iako je plasman vaterpolo reprezentacije na Olimpijskim igrama u Parizu sam po sebi veliki uspijeh, tim više što je vaterpolo reprezentacija bila jedina plasirana ekipa iz Crne Gore, u razovoru sa Vladom bili smo zajedničkog stava po ovom pitanju. Želim da se zahvalim Vladu na više nego predanom radu na funkciji selektora, te postignutim rezultatima. Ubjeđen sam da će u budućnosti Vlado još mnogo dati crnogorskom vaterpolu - istakao je Marić.

Gojković je naglasio da mu je bila čast što je vodio vaterpolo selekciju Crne Gore. 

- Imao sam veliku čast da obavljam funkciju selektora vaterpolo reprezentacije Crne Gore. Za mene najveće moguće dostignuće u trenerskoj karijeri je biti selektor svoje zemlje. Želim da se zahvalim svoj trojici predsjednika Saveza sa kojima sam sarađivao.  Osjećao sam cijelo vrijeme apsolutnu podršku sa njihove strane, kao i od strane svih članova upravnih odbora. Takođe bih da se zahvalim svim sportskim radnicima, svim trenerima sa kojima sam sarađivao i naravno  svim igračima. Na kraju želim istaći da se nadam  da će Crnogorski vaterpolo ići uzlaznom putanjom, a ja ću se uvijek truditi, koliko mi mogućnosti budu dozvoljavale, da budem na raspolaganju vaterpolu u Crnoj Gori - naglasio je Gojković

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. septembar 2024 11:05