Petar Radoičić postigao šest golova / -FOTO: STEFAN IVANOVIć/MATCHLENS.ME
10/08/2024 u 18:57 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Island slavio u finišu, kadetima Crne Gore predstoji borba za opstanak

Mladi "lavovi" će takmičenje nastaviti u borbi od 17. do 24. mjesta

Ništa od nokaut faze - muška kadetska rukometna reprezentacija Crne Gore zauzela posljednje mjesto u grupi preliminarne runde Evropskog prvenstva za igrače do 18 godina u Podgorici.

Iako su pružili najbolje izdanje u dosadašnja tri meča na prvenstvu, izabranici trenera Filipa Popovića poraženi su od Islanda (25:22) koji je grupnu fazu završio sa maksimalnim učinkom i šest bodova.

Crna Gora u grupnoj fazi osvojila je samo bod protiv Farskih Ostrva, a prije Islanda, izgubila je i od Italije, pa će takmičenje nastaviti u borbi od 17. do 24. mjesta, odnosno za opstanak u elitnom rangu evropskog rukometa.

Početak meča pripao je reprezentaciji Crne Gore koja je u 14. minutu vodila 6:4, ali je Island preokrenuo do 20. minuta, a na velikom odmoru vodio 13:11.

Posljednje izjednačenje viđeno je u 36. minutu (14:14), ali je Island nakon toga postigao četiri vezana gola za vođstvo 18:14. Reprezеntacija Crne Gore se nije predavala, smanjila je zaostatak na samo gol, koliko je bilo i dva minuta prije kraja (21:22), ali nije imala snage da napravi preokret.

Petar Radoičić i Dražen Peruničić bili su najefikasniji sa po šest golova, dok je Bogdan Miljenović bio sjajan na golu sa 11 odbrana.

Nedjelja je na šampionatu slobodan dan, a takmičenje se nastavlja u ponedjeljak.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
EP 2024KADETI CG
14. septembar 2024 15:59