Иван Митровић / - Фото: ДПС
05/04/2022 u 11:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Иван Митровић: Црногорски спортисти и савези небригом ресорног министарства остављени без подршке земље чиjе боjе бране

Поништавањем сопствене одлуке о додjели средстава за спровођенjе програма спортским организациjама у 2022. години и захтjевом да се Комисиjа за процjену поново састане како би се наново третирало ово питање, в.д. директора Управе за спорт и младе, Марко Беговић показао jе у каквом расулу се налази ресор коjим руководи, навео је у саопштењу достављеном медијима посланик ДПС-а у Скупштини Црне Горе Иван Митровић

- Како смо ушли у април мjесец, а с обзиром на то да спортски савези jош ниjесу добили ни еуро од државе, видимо до коjе фазе jе довео jавашлук руководећег кадра коjи оваквим поступанjем спортске организациjе срозава на наjнижи ниво.

Подсjећамо да смо већ указали да jе одлуком Управе за спорт и младе, Карате савез Црне Горе остављен без средстава на конкурсу за суфинансиранjе програма спортских организациjа.

Међутим, сада видимо да то ниjе био примjер дискриминаторског и маћехинског односа ресорног министарства према овим врхунским спортистима, већ своjеврсна незнавеност в.д. директора Марка Беговића и његових сарадника и неспособност да обавлjаjу своjе функциjе.

Срамно jе да наши спортисти коjи представлjаjу Црну Гору, небригом и неодговорношћу ресорног министарства буду оставлjени без подршке землjе чиjе боjе бране. Jош jедном видимо да и због наших наjболjих амбасадора из свиjета спорта али и свих грађана Црне Горе, нашоj држави jе неопходна нова власт коjоj оваква скандалозна поступања неће бити именитељ - стоји у саопштењу Митровића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 00:05