Veliki ispit za Novljane / -FOTO: PVK JADRAN
25/09/2023 u 14:50 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Jadran Ligu šampiona otvara u srijedu u Budimpešti

Teško gostovanje za Novljane protiv jednog od favorita Ferencvaroša

Nova sezona u Ligi šampiona za vaterpoliste kreće sjutra - Crnu Goru će predstavljati Jadran koji će igrati u grupi C, zajedno sa imenjakom iz Splita, Crvenom zvezdom i Ferencvarošem. Pred Novljanima su veliki izazovi, ali i samo učešće je značajno. Da Jadran može da igra mečeve pred svojim navijačima šanse bi bile veće, ovako kako bazen u Igalu nije saniran, Novljani će domaće susrete igrati u Trebinju.

Jadran će u prvom kolu gostovati u Budimpešti u srijedu (18.30). Rival je Ferencvaroš, koji ja lane stigao do četvrtfinala, a eliminisan je od Pro Reka. Novljani će imati težak posao na premijeri protiv šampiona Mađarske, ali motiva im neće nedostajati.

- O kvalitetu Ferencvaroša suvišno je govoriti, a ove sezone se još više pojačao – došli su Dušan Mandić i Edoardo di Soma, a sa igračima koje su zadržali – Deneš Varga, Luka Damonte i ostali biće pravi izazov za našu ekipu - kazao je trener Petar Radanović. - Želimo da odigramo dobru utakmicu i da vidimo gdje smo u odnosu na krem svjetskog klupskog vaterpola - dodao je Radanović. 

Uroš Vučurović, 21-godišnji vaterpolista Jadrana svjestan je kvaliteta mađarskog prvaka. 

- Teško gostovanje, igramo protiv jednog od favorita za osvajanje Lige šampiona. Radi se o ekipi koju čine brojni vrhunski vaterpolisti, ali imaćemo i mi naše prednosti. Naš ritam i naše plivanje i ukoliko to bude kako treba možemo da se nadamo nekom dobrom rezultatu. Treba da budemo pametni i strpljivi, da igramo jaku odbranu i da se fokusiramo - kazao je Vučurović.

U odnosu na prošlu sezonu, kada su u Ligi šampiona bile dvije grupe sa po osam timova, ove je godine format izmijenjen.

Sada su četiri grupe po četiri tima. Po dvije najbolje ekipe iz četiri grupe nastaviće takmičenje u dvije novoformirane, četvrtfinalne grupe, dok će preostali timovi iz preliminarne faze evropsku sezonu nastaviti u LEN Eurokupu.

Parovi prvog kola

Grupa A (utorak): Novi Beograd – Steaua, Sabadelj – Breśa.

Grupa B (utorak): Pro Reko – Dinamo Tbilisi, Olimpijakos – Jug.

Grupa C (srijeda): Ferencvaroš – Jadran HN, Jadran Split – Crvena zvezda.

Grupa D" (srijeda): Barseloneta – Špandau, Marsej – Vuljagmeni.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 20:27