Vasilije Jakšić / -FOTO: PRIVATNA ARHIVA
28/04/2024 u 18:09 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Jakšić četvrtoplasirani u Austriji

Čeka nas dug posao oko pripreme automobila, jer predaja nije opcija - poručio crnogorski automobilista

Crnogorski automobilista Vasilije Jakšić kao četvrtoplasirani završio je premijernu trku nove sezone šampionata Evrope na brdskim stazama, koja je danas vožena na stazi Rehberg, u Austriji.

Jakšić je u Hjundaiju I30 N TCR, u klasi 3, nakon dvije trke, nastup završio u ukupnom vremenu četiri minuta, 16 sekundi i 98,8 stotinki.

On je u kvalifikacijama, nakon tri trke, imao drugi rezultat.

- Nova sezona sa novim automobilom i prvi put nastup na stazi Rehberg u Austriji bili su pravi izazov za mene i jako dobro iskustvo. Konkurencija ubjedljivo najbolja u klasi koju sam odabrao. Na probama sam učio stazu i ostvario drugo vrijeme nakon tri vožnje, ali sam bio svjestan da nijesmo materijal za pobjedničko postolje - rekao je Jakšić.

On je naglasio da su automobili još više unaprijeđeni u odnosu na prošlu godinu, kao i same regulacije.

- Nijesmo u koraku sa konkurencijom. Čeka nas dug posao oko pripreme automobila, jer predaja nije opcija. Prvenstvo je tek počelo, bitnije je kako će se zavrsiti - rekao je Jakšić.

Njegov brat, Milan Jakšić, sa Hondom Civic Type R, u klasi 5 završio je na četvrtom mjestu ukupnom vremenu četiri minuta, 41 sekundu i 36,8 stotinki.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 06:23