Skraćen spisak na 14 igrača / -FOTO: OSCG
05/08/2024 u 14:21 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Joksimović odredio spisak odbojkaša za kvalifikacije

Pripreme u Kolašinu za kvalifikacione mečeve za Evropsko prvenstvo sa Norveškom 18. avgust i Češkom 24. avgust nastavlja 14 igrača

Nakon mjesec dana priprema i odigranih kontrolnih utakmica sa Sjevernom Makedonijom i Mađarskom, selektor muške seniorske reprezentacije Crne Gore Ivan Joksimović, odredio je spisak odbojkaša za prve kvalifikacione utakmice sa Norveškom i Češkom. Na kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2026. zbog povrede neće biti tehničara Rastka Milenkovića, koji se povrijedio na treningu pred poslednju provjeru sa Mađarima, kao ni korektora Bojana Strugara i primača servisa Benjamina Hadžisalihovića.

Na konačnom spisku za predstojeće kvalifikacije nalazi se 14 odbojkaša: tehničari Danilo Dubak i Marko Joksimović, korektori Đorđe Jovović i Milutin Pavićević, primači servisa Vojin Ćaćić, Ivan Zvicer, Nemanja Peruničić i Vasilije Milenković, srednji blokeri Ivan Ječmenica, Luka Babić, Nikola Đurović i Matija Ćinćur, kao i libera Stefan Radević i Andrija Joksimović.

Selektor Joksimović nakon odigranih test utakmica u Kolašinu izrazio je zadovoljstvo stanjem u timu, koji je značajno podmlađen.

-Utisak nakon odrađenih pripremnih utakmica je zadovoljavajući, ako uzmemo u obzir naš mladi sastav i iskustvo ekipe Sjeverne Makedonije, koja je igrala u istom sastavu kao na posljednjem EP i ekipu Mađarske, koja u svom sastavu ima igrače koji igraju u dobrim evropskim klubovima. Rezultat nam nije bio prioritet, ali kako je sve proteklo daje nam za pravo da imamo zadovoljstvo odrađenim u dosadašnjem dijelu priprema, kazao je Joksimović.

Crnu Goru ovog ljeta očekuju dva izazova – utakmica sa Norveškom, u gostima 18. avgusta i sa Češkom, na domaćem terenu 24. avgusta.

-Selekcije Norveške i Češke su zahtjevne ekipe i ekipe koje su prilikom izvlačenja bile najjače u šeširima iz kojih su izvučene. Norveška u svom sastavu ima igrače koji igraju u Poljskoj, Francuskoj i Italiji i sigurno je jedna izuzetno opasna reprezentacija – ako je ne respektuješ na pravi način može da iznenadi. Češka je godinama naš protivnik na Evropskim prvenstvima i ona je apsolutni favorit grupe. Kroz posljednju Zlatnu ligu je dokazala svoj kvalitet, gdje je došla do finalnog turnira. U ovom sistemu kvalifikacija ima dosta dobrih i loših stvari. Dobro je to što mlade ekipe imaju prostora da se razvijaju kroz ove kvalifikacije, ali jako je loše što su samo dvije utakmice u pitanju pa se mnogo čeka do naredne dvije utakmice, gdje ekipe mogu nastupati u totalno drugačijim sastavima i gdje se može mnogo kalkulisati šta je kome potrebno. Mišljenja sam da je raniji sistem kvalifikacija bio mnogo efikasniji i bolji i ekipe su znale na čemu su poslije odigrana dva vikenda. Mi ćemo svakako gledati dobre strane i pokušati da izvučemo najbolje od svih nas u naredne dvije utakmice koje nas očekuju, kazao je Joksimović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 10:08