Milenković i Kuljača / -FOTO: VPSCG
02/07/2024 u 14:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Jovana Kuljača i Miloš Milenković na Olimpijskim igrama

Crna Gora će imati predstavnike u plivanju u Parizu

Crnogorski plivači Miloš Milenković i Jovana Kuljača dobili su specijalne pozivnice Tripartitne komisije Međunarodnog olimpijskog komiteta za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu, saopšteno je iz Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).

Kuljača (20) i Milenković (18), članovi su plivačkog kluba Budva, učesnici su posljednjeg Svjetskog i Evropskog prvenstva, a 33. Ljetnje Olimpijske igre biće njihov debi na najvećoj sporstkoj smotri.

Jelena će se takmičiti u disciplini 50 metara slobodnim, a Miloš na 100 metara leptir stilom.

Crnogorski olimpijski tim dobio je pojačanja u mladim i talentovanim sportistima, koji su se pridružili svojoj sugrađanki, mladoj bokserki Bojani Gojković, teniserki Danki Kovinić, jedriličaru Milivoju Dukiću i muškoj vaterpolo reprezentaciji.

Predsjednik Dušan Simonović kazao je da su Milenković i Kuljača poziv za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu zaslužili svojim talentom i ljubavlju prema plivanju.

- Sve nas učinili ste ponosnim jer ćemo i na 33. Igrama Ljetnje olimpijade imati predstavnike u ovom prelijepom sportu. Želimo da u Parizu zasijate punim sjajem, da stvorite uspomene za cijeli život, uživate u događaju za pamćenje i svoju državu učinite ponosnom - kazao je Simonović u čestitki mladim plivačima.

On je naglasio da je pozivnica nagrada za njihov i rad selektorke Danijele Franete.

- Siguran sam da sa pristupom koji ste imali do sada, sa pravim vrijednostima i davanjem sportu bez rezerve, nećete stati na ovome. Posebno se radujem što će crnogorski olimpijski tim biti jači za dvoje mladih ljudi, koji su ponos svoje Budve i svoje Crne Gore - kazao je Simonović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jul 2024 15:12