Remi u Mioveniju / -FOTO: RSCG/EHF
09/07/2023 u 14:21 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Juniorke Crne Gore ispustile skalp Danske

Nakon remija (29:29) obje selekcije prenose po bod u drugu fazu

Malo je nedostajalo da ženska juniorska rukometna reprezentacija Crne Gore sruši i jednog od favorita za zlato, ali na kraju se morala zadovoljiti bodom (29:29) protiv Danske, aktuelnog svjetskog viešampiona.

Kapitenka Jelena Vukčević je na nekoliko sekundi do kraja sa 30 metara šutirala na prazan gol, ali je bila neperecizna. Tako je potpisan remi u dramatičnom duelu u Mioveniju, a obje selekcije koje su dobile Sjevernu Makedoniju i Češku u prva dva kola u grupu II glavne faze Evropskog prvenstva u Rumuniji prenose po bod. Ostaje da se vide sa kim će igrati - u grupi C pred posljednje kolo Mađarska ima četiri boda, Francuska i Norveška po dva, dok je Srbija na nuli. Ipak, jasno je da generacija trenera Igora Markovića, ima kvalitet da igra protiv svih timova na smotri najboljih selekcija Evrope i da će imati što da pokaže i u nastavku šampionata.

Jelena Vukčević i Anđela Milošević su sa po sedam golova bile najefikasnije u crnogorskoj selekciji, po pet su postigle Ema Kolić, Nikolina Marković, Nikoleta Radmanović dva, a po jednom su mrežu Dankinja tresle Ivana Vujadinović, Nađa Micevska i Andrea Brajović. Andrea Škerović je upisala šest, a Marija Marsenić pet odbrana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. jun 2024 20:24