Vasilije Kaluđerović / -FOTO: DARKO KARAđINOVIć
16/03/2024 u 17:01 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kaluđerović: Volim da preuzmem odgovornost

Aleksandar Bakić je, takođe, zadovoljan ovom EHF sedmicom

Mladi igrači su iskoristili šansu, Gruzija je dva puta ubjedljivo savladana, uvertira za majski baraž je bila veoma uspješna...

U drugom meču Vasilije Kaluđerović predvodio je "lavove" sa devet pogodaka, pokazao da je igrač na kojeg selektor Vlado Šola može da se osloni kada neko treba da preuzme odgovornost.

- Volim da preuzmem odgovornost, da se borim. Volim sport, taj duh takmičenja i mislim da nas sve to pokreće i drži u sportu. Zahvalan sam selektoru koji vjeruje u mene i dao mi je toliku šansu otkad je došao. Zalažem se, dajem maksimum i dok god budem tu, biću zahvalan i srećan što pripadam ovoj ekipi - rekao je Kaluđerović.

Debitanti Milorad Bakić i Filip Krivokapić, te povremeni reprezentaivci Mihailo Šćekić, Luka Vujović, Vojislav Vukić, Miodrag Ćorsović i Filip Vujović su iskoristili šansu.

- Moram da pohvalim nove momke, predstavili su se na pravi način. Možemo u budućem periodu da računamo na njih. Jako sam srećan angažmanom od prvog do posljednjeg minuta na obje utakmice, a vidjeli smo šta sve još imamo u odnosu na prethodni period. Podmladak reprezentacije je jako talentovan, ti momci imaju sjajnu budućnost - kazao je bek kuvajtske Al-Kadsije.

Kaluđerović očekuje Italiju za rivala u baražu.

- Ne volim da potcjenjujem bilo koga, imamo 120 minuta da pobijedimo i izborimo Svjetsko prvenstvo. Drugi nas favorizuju, ali ćemo izaći na teren kao da imamo jačeg protivnika od sebe - poručio je Kaluđerović.

Aleksandar Bakić je, takođe, zadovoljan ovom EHF sedmicom. 

- Počeli smo EHF nedjelju u lijepom raspoloženju, savladali smo Gruziju ubjedljivo u ova dva meča. Prije svega želio bih da čestitam debitantima. Pokazali su da Crna Gora može da računa na njih i da imamo na koga da se oslonimo. Zahvalio bih se i ostalim momcima koji su došli, odradilo smo ovo na visokom nivou i priveli smo kraju kako treba, bez povreda. Rastajemo se u lijepoj atmosferi - kazao je Bakić. 

Lijevo krilo hrvatskog Neksea vjeruje da će Crna Gora opravdati ulogu favorita i u baražu. 

- Gledali smo zajedno prvi meč i očekujem da ćemo dobiti Italiju i da ćemo sa njima igrati za Svjetsko prvenstvo. Ako budemo pravi mislim da nema Italija šta da traže i nadam se da ćemo se kvalifikovati na još jedno veliko prvenstvo - zaključio je Bakić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 03:43