Tomić i Perković / -FOTO: KSCG
28/04/2023 u 14:34 h
MinaMina
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Karate savez i Paraolimpijski komitet potpisali memorandum o saradnji

Memorandum potpisali čelnici tih asocijacija Predrag Perković i Igor Tomić

Potpisivanjem memoranduma Karate saveza i Paraolimpijskog komiteta stvaraju se uslovi za uvođenje parakaratea u sistem takmičenja, saopšteno je iz tih asocijacija. Memorandum o saradnji potpisali su čelnici tih asocijacija, Predrag Perković i Igor Tomić.

Perković je kazao da Karate savez potpisivanjem memoranduma želi da podstakne karate klubove u Crnoj Gori da uključe osobe sa invalidetom u trenažni proces, ali i u sistem takmičenja.

-Benefiti koje donosi vježbanje karatea su prije svega pojačana koncentracija, jače samopouzdanje i bolja kordinacija, a jednako su važni i za osobe sa invaliditetom. Što se tiče sistema takmičenja ono će se odvijati isključivo u disciplini kate. Takmičari će biti podijeljeni u više kategorija u zavisnosti od vrste i stepena invaliditeta. To ćemo definisati kroz takmičarski pravilnik, koji radimo u koordinaciji sa Paraolimpijskim komitetom - rekao je Perković.

Tomić je, nakon potpisivanja memoranduma, kazao da se u crnogorskom Paraolimpijskom komitetu, pored velikih medalja paraolimpijaca, uvijek posebno raduju novim pionirskim koracima.

-Na inicijativu Karate saveza pokrećemo nešto novo, parakarate i jako se radujem budućnoj saradnji sa Karate savezom. Siguran sam da ćemo u perspektivi gledati naše parakaratiste, koji će nas obradovati rezultatima sa velikim međunarodnih takmičenja, kao što su to radili karatisti u redovnom programu, u jednom od naših najtrofejnijih sportova – istakao je Tomić.

Tomić se zahvalio Perkoviću i njegovom timu na inkluzivnoj ideji.

-Sreća je veća kada se dijeli, a sada je dijelimo sa Karate savezom - zaključio je Tomić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 11:08