Monika Soćko / -FOTO: ŠSCG
25/03/2023 u 23:01 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kiolbasa zadržala vođstvo

Remi na prvom stolu iskoristile su: Julija Osmak, Mari Arabize i Aleksandra Malcevskaja

Nakon slobodnog dana, koje su učesnice Evropskog prvenstva iskoristile za obilazak crnogorskog primorja, u Petrovcu su nastavljene borbe za laskavu titula najbolje šahistkinje Starog kontinenta.

U taktičkom nadmudrivanju vodeće uoči sedmog kola Olivije Kiolbase iz Poljske i njene sunarodnice i hraniteljke titule, Monike Soćko, viđena je precizna igra, a podjela bodova nakon pet sati igre je bila najpravedniji ishod.

Kiolbasa je remijem zadržala pola poena prednosti ispred Soćko. Remi na prvom stolu iskoristile su: Julija Osmak, Mari Arabize i Aleksandra Malcevskaja.

Novim pobjedama približile su se vodećoj na pola poena zaostatka, dok petnaest igračica ima pet osvojenih poena, odnosno poen manje od vodeće Kiolbase.

Sedmo kolo donijelo je i muđusobne duel naših šahistkinja Tare Ivanović i Marije Mie Maraš, a uspješnija je bila iskusnija Ivanovićeva koja je upisala prvu pobjedu na šampionatu, nakon dva remija. 

Nikolina Koljević nije uspjela ništa više od časnog poraza u duelu sa Ulvijom Fatalijevom iz Azerbejdžana, dok je Mateja Popović poražena od Sanem Gul Basari iz Turske.

Slijedi osmo kolo koje obećava veliku borbu, a šahovski spektakl u Petrovcu ulazi u završnu fazu.

Predstoјe najzanimljivije borbe na šampionatu, a poslednja četiri kola kriju odgovor na pitanja vezana za plasman na ovom šampionatu.

Ljubitelji šaha osim uživo prenosa partija mogu pratiti komentar u izvedbi velemajstora Alojzija Jankovića iz Hrvatske i Dragane Nikolovska iz Sjeverne Makedonije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 07:21