Sa promocije / Lazar Ružić
12/02/2024 u 22:45 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Knjiga "Veljko Uskoković, vaterpolo karijera za ponos" ugledala svjetlost dana

Sva sredstva od prodaje knjiga će biti uplaćena Fondaciji "Budi human"

Promocija knjige "Veljko Uskoković, vaterpolo karijera za ponos" – autora Dubravka Stamatovića, održana je večeras u prepunoj sali Narodne biblioteke "Radosav Ljumović" u Podgorici.

Proslavljeni crnogorski vaterpolista imao јe kariјeru za ponos i tu čast da nosi zastavu Crne Gore na prvim Olimpijskim igrama, od sticanja nezavisnosti u Pekingu 2008. godine. Na promociji su govorili predsjednik COK-a Dušan Simonović, dugogodišnji novinar RTCG Branko Vujisić, Veljko Uskoković i moderator Sabrija Vulić.

– Hvala medijima, mojoj porodici, prijateljima, sportistima, sportskim radnicima, kao i onima koji nisu bili u mogućnosti da prisustvuju promociji, a doprinijeli su da knjiga ugleda svjetlost dana. Zahvalnost dugujem Dušanu Simonoviću, Branku Vujisiću, Sabriji Vuliću, koji su biranim riječima, toliko toga lijepog rekli o knjizi. Pozdravljam gospodina Gorana Jovanovića, osnivača Fondacije "Budi human". Fondacija, radi sjajne stvari, pomaže onima, kojima je pomoć najpotrebnija, i to me je i podstaklo da se upustim u ovaj projekat - rekao je Uskoković. - Knjiga je retrospektiva mojih sportskih događaja. Ima ponešto i iz mog privatnog života. Prije svega pominju se sva velika takmičenja, utakmice na kojima sam nastupao, ali i ona manja bitna, koja su meni draga. Knjiga, govori o meni, ali ne samo o meni – govori o 40 godina, kotorskog, crnogorskog i jugoslovenskog, pa i svjetskog sporta, viđenog iz mog ugla, i iz ugla autora knjige gospodina Stamatovića. U knjizi se govori o saigračima sa kojima sam igrao, i protiv kojih sam igrao, neki su i ovdje. Trenerima, sa kojima sam sarađivao, neki od njih nažalost nisu među živima - naveo je Uskoković i dodao da njegova knjiga treba bude podstrek i ostalim crnogorskim sportistima da krenu u istom pravcu.

Na promociji je saopšteno da će sva sredstva od prodaje knjiga biti uplaćena Fondaciji "Budi human".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 18:32