Konor Mekgregor / Foto: Twitter
16/06/2023 u 11:38 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Konor Mekgregor optužen da je silovao ženu na finalu NBA lige

Policija u Majamiju saopštila je da je pokrenula istragu, a rukovodstvo UFC da je obaviješteno o optužbama i da prikuplja detalje

Bivši UFC šampion Konor Mekgregor optužen je za seksualni napad na jednu ženu poslije košarkaške utakmice u Majamiju na finalu NBA lige.

U pravnom dokumentu u kome se navode optužbe poslatom Mekgregoru, a u koji je BBC imao uvid, navodi se da se navodni napad dogodio u toaletu hale u kojoj igraju košarkaši Majamija, 9. juna poslije četvrte utakmice velikog finala protiv Denvera.

"Optužbe su lažne. Gospodin Mekgregor se neće zastrašiti", rekao je advokat jedne od najvećih UFC zvijezda.

Policija u Majamiju saopštila je da je pokrenula istragu, a rukovodstvo UFC da je obaviješteno o optužbama i da prikuplja detalje.

Košarkaši klub Majami, koji je bio domaćin utakmice, takođe je naveo da sprovodi punu istragu. Arijel Mičel, advokatica žene koja je podnijela tužbu, rekla je da je obezbjeđenje NBA lige i Majami  natjeralo njenu klijentkinju da uđe u muški toalet, gdje ju je seksualno napao Mekgregor.

U dokumentu se navodi da je žena uspjela da se izbavi iz toaleta, ali da je tamo ostavila svoju tašnu, koju je ipak uzela poslije molbi obezbjeđenju. Navodi se da je "obezbjeđenje lige, kluba i hale pomagalo i podržavalo Mekgregora tako što su ženu uhvatili i izolovali u toaletu".

Mičel je rekla da je dobila video-snimak na kome se vidi dio incidenta. Policijski izvještaj u vezi sa incidentom napravljen je 11. juna, saopšteno je iz policije Majamija.

"Istraga je u toku i za sada ne možemo da objavimo više informacija", navela je portparolka policije za BBC.

Mekgregor je bio u centru pažnje na NBA finalu nakon što je tokom poluvremena snažno udario i oborio maskotu Majamija, u sklopu reklame za sprej protiv bolova koji promoviše.

Osoba koja glumi maskotu kluba odvedena je u bolnicu poslije incidenta, prenio je “Atletik”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 23:40