Slobodan Kovač / -FOTO: HALKBANK
27/05/2023 u 15:22 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kovač preuzeo Halkbank

Bivši selektor Srbije se vratio u Ankaru

Bivši selektor muške reprezentacije Srbije Slobodan Kovač novi je trener Halkbanke.

On je u Ankari potpisao dvogodišnji ugovor sa klubom u kome je već radio i donio mu posljednje dvije titule prvaka (2017, 2018), a baš od tada nije osvojio nijednu krunu.

U narednoj sezoni će je izvjesno napasti sa Bobom, koji je u prošlosti potvrdio vrijednost na više adresa, a sad se latio posla poslije rastanka sa Tanerom Atikom, u finalu plej-ofa poraženog od Zirata (treća titula zaredom).

Nekadašnji primač servisa je kao trener vodio kragujevački Radnički do dvije titule u Srbiji, ruski Belgorod do pehara Čelendž kupa, sa Halkbankom je uzeo i Kup Turske 2018, godinu kasnije CEV ga je proglasio trenerom godine, bio je selektor reprezentacija Irana, Slovenije i Srbije i sa "plavima" je 2019. bio šampion Evrope.

Taj status želi još jednom da potvrdi na klupskom planu, a izgleda da će se i uprava Halkbanka postarati da mu omogući što kvalitetniji tim. 

Nimir Abdel Aziz je već obnovio ugovor, a sve češće se pominje da će u Ankaru stići Ervin Ngapet, jedan od najboljih svjetskih odbojkaša u posljednje dvije decenije.

I to za godišnju platu od 700.000 eura, ako je vjerovati turskim medijima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. april 2024 10:28