Sa sjednice Vlade / -FOTO: VLADA CG
25/10/2023 u 16:06 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lalošević: Izgradnja Olimpijske kuće investicija u budućnost sporta

Na sjednici Vlade usvojena informacija o određivanju lokaliteta i finansiranja izgradnje Olimpijske kuće i Olimpijskog parka, na inicijativu Laloševića i predsjednika COK-a Dušana Simonovića

 

Izgradnja Olimpijske kuće u Podgorici od javnog je interesa za oblast sporta i daljeg unapređenja rada Crnogorskog olimpijskog komiteta, kazao je ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević.

On je to rekao na sjednici Vlade koja je danas usvojila informaciju o određivanju lokaliteta i finansiranja izgradnje Olimpijske kuće i Olimpijskog parka, na inicijativu Laloševića i predsjednika COK-a Dušana Simonovića.

Lalošević je naveo da izgradnja Olimpijske kuće predstavlja investiciju u budućnost sporta u zemlji koja podržava i promoviše olimpijske ideale i vrijednosti. Ona bi, kako je dodao, značajno doprinijela razvoju Crne Gore i omogućila joj da ide u korak sa okruženjem.

-Ministarstvo sporta i mladih smatra da je izgradnja Olimpijske kuće od javnog interesa za oblast sporta i daljeg unapređenja rada COK-a kao krovne organizacije sporta, kazao je Lalošević.

On je rekao da je Olimpijska kuća dugoročno održiv projekat i mjesto okupljanja za sportske profesionalce i promociju sportskih vrijednosti i kulture Crne Gore.

-Zbog toga predlažemo da se taj projekat u potpunosti podrži, naveo je Lalošević.

Iz Ministarstva sporta i mladih saopštili su da su u prethodnom periodu, u saradnji sa COK-om, Ministarstvom finansija, Upravom za katastar i državnu imovinu i Glavnim gradom, definisali sve neophodne finansijske i infrastrukturne mogućnosti za realizaciju projekta.

Oni su naveli da je radna grupa Ministarstva sa članovima ostalih organa, nakon analize i u skladu sa potrebnim prostornim kapacitetima za realizaciju projekta, predložila lokaciju u ulici Vaka Đurovića bb, preko puta Fonda za zdravstveno osiguranje, koja je u vlasništvu Vlade.

Iz Ministarstva su kazali da je, kada je riječ o procjeni potrebnog novca za izgradnju Olimpijske kuće i olimpijskog parka u Podgorici, COK ranije dostavio opis projekta i procjenu sredstava za njegovu realizaciju.

-U okviru kojeg se navodi dinamika 2023-2026. godina i ukupna sredstva od 3,82 miliona eura, od kojih su kao sredstva Međunarodnog olimpijskog komiteta predloženi 720.000 eura, Glavnog grada 450.000 eura, značajan dio novca uložiće i COK, dok će ostatak finansirati Vlada u tranšama, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 10:54