/ -Фото: Министарство спорта
06/05/2022 u 16:03 h
Дан порталДан портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лалошевић: Министарство спорта на услузи свим спортским организациjама

Василије Лалошевић, министар спорта и младих, имао састанак са првиим човјеком ЦОК-а Душаном Симоновићем

Министарство спорта и младих биће на услузи свим спортским организациjама jер jе примарни задатак тог Владиног органа да буде сервис спортистима и спортским радницима, казао jе министар Василиjе Лалошевић.

Он jе, током састанка са предсjедником Црногорског олимпиjског комитета Душаном Симоновићем, казао да jе њихово снажно партнерство предуслов за даљи развоj спорта.

Саопштено jе да jе повод састанка било учешће црногорских спортиста на Медитеранским играма, коjе ће од 25.jуна до 5. jула бити у Алжиру.

Министар Лалошевић jе истакао поштованjе за реализоване проjекте ЦОК, али и укупан допринос кровне спортске организациjе унапређенjу области спорта у Црноj Гори.

“Покренута jе процедура на исправлjанjу неправде везано за финансиjска средства опредиjелjена ЦОК-у на недавном реализованом конкурсу”, казао jе Лалошевић.

Симоновић захвалио се министру Лалошевићу на сараднjи коjу су имали и у претходном периоду када jе био на челу Управе за спорт и младе.

Он jе увjерен да ће сада и као министар дати велики допринос далjем унапређенjу у области спорта, наводећи да су пред нjима важни задаци у нормативном и стратешком погледу.

“Хвала министру Лалошевићу на одговорном приступу и препознаванjу значаjа програма ЦОК-а за 2022. годину и предузетим корацима на допуни средстава коjа су опредиjелjена на конкурсу коjи jе реализовао претходни орган, како би се створили предуслови за реализациjу свих предвиђених активности ЦОК-а”, рекао jе Симоновић.

Он jе информисао Лалошевића и о учешћу на значаjноj конференциjи у области спорта у организациjи Олимпиjског комитета, Фудбалског савеза и Министарства спорта Француске, а под покровителjством предсjедника Француске.

Наjавлjена jе пуна подршка Министарства спорта и младих новим проjектима ЦОК-а, гдjе су посебан акценат ставлjен на конференциjе чиjи jе цилj да покрену jавну дебату о наjважниjим темама из спортске области и пруже конкретна рjешенjа за унапређенjе амбиjента за рад спортиста, наjболjих амбасадора Црне Горе у свиjету.

Мина

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 05:29