Vasilije Lalošević ugostio ambasadora Turske Bariša Kalkavana / Ministarstvo sporta
22/03/2023 u 14:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lalošević ugostio ambasadora Turske: Crnogorski sport na visokom nivou

Čast mi je što sam imao priliku da prisustvujem brojnim sportskim događajima koji su organizovani na ovom području - kazao je Kalkavan

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević ugostio je danas ambasadora Republike Turske Bariša Kalkavana.

Ambasador Kalkavan je iskazao zadovoljstvo, kao bivši sportista - vaterpolista, pa onda i ambasador Republike Turske, povodom boravka u Crnoj Gori, saopšteno je iz Ministarstva sporta i mladih.

- Crnogorski sport je na visokom nivou. Čast mi je što sam imao priliku da prisustvujem brojnim sportskim događajima koji su organizovani na ovom području - kazao je Kalkavan.

Ambasador Republike Turske se zahvalio ministru Laloševiću na prijemu, te istakao zadovoljstvo povodom najave aktivnosti otvaranja Olimpijskog muzeja i Olimpijske kuće. Nagovijestio je i produbljivanje saradnje sa agencijom TIKA.

Ministar Lalošević, koji je u oktobru 2019. godine učestvovao na konferenciji ministara u Antaliji za oblast sporta, a koju je organizovao Savjet Evrope (EPAS), istakao je značaj saradnje ove dvije države, te ponovo izrazio solidarnost sa narodom Republike Turske, uputivši još jednom saučešće porodicama stradalih u tragičnom zemljotresu.

Napominjemo da je između Republike Turske i Crne Gore potpisan Memorandum o saradnji, te da su se današnji sagovornici usaglasili da isti treba dodatno valorizovati. 

Sastanku je prisustvovala i Ana Milačić, bivša rukometašica i ambasadorka BeActive kampanje u Crnoj Gori.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 13:10