Šarl Lekler / -FOTO: EPA
27/06/2024 u 11:24 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Lekler jedva čeka dolazak Hamiltona

Britanac od naredne sezone u Ferariju

Vozač Ferarija Šarl Lekler rekao je da uživa u ogromnoj prilici da od naredne sezone bude timski kolega i upoređuje se sa sedmostrukim svjetskim šampionom Formule 1 Luisom Hamiltonom.

Hamilton će napustiti Mercedes i od naredne sezone prelazi u Ferari, što je neočekivan potez najuspješnijeg vozača svih vremena sa 103 pobjede i jedan od najvećih transfera u istoriji Formule 1.

- Luis je najuspješniji vozač u istoriji Formule 1 i to što mogu da vozim isti bolid kao Luis, za mene je, prvo, ogromna prilika da učim od najboljeg ikada, kao i ogromna motivacija da pokažem za šta sam sposoban. Zaista sam uzbuđen zbog novog izazova - rekao je Lekler za "Skaj".

Dodao je da se lijepo slaže sa britanskim vozačem.

- Imamo sjajan odnos. Mnogo poštujem Luisa i sve što je postigao i ovo će definitivno biti ogroman trenutak u mojoj karijeri da se trkam protiv Luisa, radeći zajedno da vratimo Ferari u vrh. Biće nevjerovatno vidjeti gdje sam u odnosu na Luisa.

Lekler se smatra jednim od najbržih vozača Formule 1 kada se radi o rezultatu jednog kruga.

- Svi imamo naše specijalnosti, svi imamo vrline i slabosti. U Luisovom slučaju, prilično sam siguran da ima vrlo malo slabosti, ali definitivno mogu da učim iz njegove snage i biće super zanimljivo - dodao je vozač iz Monaka.

Lekler i Hamilton se često mogu vidjeti kako zajedno provode vrijeme pored staze uoči trka.

Upitan o čemu razgovaraju, Lekler je odgovorio da pričaju o raznim temama.

- Pomiješano. Možda malo o tome kako je sada u Ferariju i gdje su, ali o tome baš malo pričamo pošto je on i dalje 100 odsto fokusiran na ovu sezonu u Mercedesu, pa naravno da ne možemo još da razgovaramo o svemu. Ali u pripremama za sljedeću sezonu možda o našim zajedničkim interesovanjima i ostalom. Ali mislim da je 80 ili 90 odsto ono o čemu pričamo privatno, u vezi toga kako nam ide u životu, o muzici i takvim stvarima, što je uvijek lijepo - zaključio je Lekler.

Sezona u Formuli 1 nastavlja se za vikend u Austriji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jun 2024 11:25