Maks Ferstapen / EPA-EFE-FOTO: EPA/ISAAC FONTANA
04/11/2023 u 20:56 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Maks slavio u sprint trci na "Interlagosu"

Holanđanin se tako našao četvrti put na najvišem stepeniku pobjedničkog postolja

Vozač Red Bula Maks Ferstapen trijumfovao je na posljednjoj sprint trci sezone koja je vožena u okviru Velike nagrade Brazila, 20. runde ovogodišnjeg šampionata Formule 1.

Trostruki svjetski šampion je na „Interlagosu“ po četvrti put našao na najvišem stepeniku pobjedničkog postolja u sprintu.

Jedino nije slavio u Azerbejdžanu i Kataru, kada su do trijumfa došli njegov timski kolega Serhio Peres i Oskar Pjastri u Meklarenu.

Holandski automobilista je bio nezaustavljiv u Sao Pauliu, a kroz cilj je prošao sa četiri sekunde prednosti u odnosu na vozača Meklarena Landa Norisa.

Na trećem stepeniku pobjedničkog postolja bio je Peres, koji je bio skoro 10 sekundi dalje.

Ferstapenu nije mnogo vremena bilo potrebno da preuzme prvu poziciju posle starta – Noris je brže reagovao, ali ga je vozač Red Bula napao već u prvoj krivini i potom mu pobjegao.

Britanac je nedugo zatim ostao bez druge pozicije, pošto se Džordž Rasel sjajno probio prvo pored Peresa, a potom i njega, ali je Noris u petom krugu uzvratio napad i od tog trenutka je bilo jasno da je drugo mjesto njegovo.

Na polovini trke je vozač Meklarena uspijevao da se održi oko sekunde iza Ferstapena, ali se potom ta razlika povećala i nije bilo uzbuđenja na samom čelu.

Peres je u borbi sa Raselom stigao do trećeg mjesta, a iza njih je bilo zanimljivo, ali je Britanac uspio da se zadrži na četvrtoj poziciji do kraja.

Iza njih je viđena velika borba, Šarl Lekler u Ferariju je bio najbolji među ostalima, dok je vozač Alfa Taurija Juki Cunoda napravio veliko iznenađenje osvajanjem šestog mjesta, i to u duelu sa sedmostrukim svjetskim šampionom Luisom Hamiltonom.

Posljednji bod pripao je Karlosu Sainsu junioru u drugom Ferariju, a među prvom desetoricom našli su se i drugi vozač Alfa Taurija Danijel Rikardo i Oskar Pjastri u Meklarenu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 21:35