Марић са Крцићем и Петровићем / - фото: WPOLO.ME
15/05/2021 u 19:45 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Марић нови предсједник Ватерполо и пливачког савеза

Други кандидат Мирко Вичевић се није појавио на изборној скупштини за коју је рекао да је неуставна. Нови предсједник казао да је пред челницима Савеза много обавеза, али да нови састав гарантује нове успјехе

Први човјек Јадрана, Ђуро Марић, нови је предсједник Ватерполо и пливачког савеза Црне Горе.

Из ВПСЦГ су саоштили да је изборној скупштини у подгоричком хотелу „Рамада” присуствовало 11 од 18 делегата, од чега је њих деветоро са правом гласа подржало кандидатуру Марића.

Други кандидат Мирко Вичевић није присуствовао скупштини јер је тврдио да је сазвана незаконито и да је прекршен Закон о спорту, те статут Савеза.

За потпредсjедника Савеза је изабран прослављени црногорски ватерполиста Антонио Петровић. За предсjедника скупштине ВПСЦГ изабран jе Мирза Крцић из Приморца.

У управном одбору су поред предсjедника и потпредсjедника ВПСЦГ, jош Александар Боjанић из никшичког Батерфлаја, Милош Мрачевић (Jадран), Деjан Баjић (директор Ђенерали осигурања) и капитен ватерполо репрезентациjе Драшко Бргуљан. Преостала мjеста биће опредиjељена за спонзоре Савеза.

Именовани органи су сагласни да ће у наредном период радити на томе да ватерполо  у Црноj Гори добиjе већу пажњу од стране државе, као и то да ће се радити на стварању бољих услова у смислу финансиjске подршке клубовима и подршке клубовима пливања и ватерпола у срединама гдjе постоjе услови, а гдjе нема довољно стручног кадра – наводи се у саопштењу Савеза.

Предсjедник Марић jе изразио посебно задовољство што jе добио подршку которског Приморца и на таj начин се показало да два наjстариjа и наjтрофеjниjа клуба своj ривалитет држе у базену, а интерес ватерпола и пливања стављаjу изнад клупских. То свакако обавезуjе у будућности приликом неких нових избора исто такав однос Jадрана према Приморцу.

Морам изразити задовољство што је послије дужег периода одржана изборна скупштина у условма који су омогућили да се изабере руководство и да донесемо смјернице за брзи почетак рада Савеза у пуном капацитету. Пред нама је пуно обавеза, Олимпијске игре, Свјетско првенство за двадесетогодишњаке, такмичење за петнаестогодишњаке, али вјерујем да сатав људи који ће водити Савез гарантује успјехе, као што смо их имали до сада и да ће ватерполо и пливање заузети право мјесто које му припада у црногорском спорту и друштву – рекао је Марић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. septembar 2024 02:22