Sa otvaranja manifestacije / -FOTO: BLAGOJE ĐUKANOVIć
17/06/2024 u 16:05 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Masovno i kvalitetno takmičenje crnogorskih rekreativaca

U dva dana u hotelu Korali u Sutomoru održan Rekreativni višeboj, koji je okupio 216 rekreativaca iz svih krajeva Crne Gore

Crnogorski savez sportske rekreacije Sport za sve je uspješno organizovao još jednu masovnu manifestaciju. Naime, u dva dana u hotelu Korali u Sutomoru održan je Rekreativni višeboj, koji je okupio 216 rekreativaca iz svih krajeva Crne Gore, od Pljevalja i Rožaja sa sjevera do Bara i Budve na primorju, uz činjenicu da su rekreativci iz centralnog dijela - Nikšić, Cetinje i Podgorica bili najmasovniji. Podatak da je na manifestaciji učestvovalo 25 društava, ne računajuči individualne i porodične učesnike, govori da je ovaj rekreativni višeboj premašio sve predhodne. Takmičenja su se odvijala u šest disciplina - šut na gol, pikado, skok u dalj, duboki pretklon, nabacivanje obručeva i bago u tri uzrasne kategorije: do 40, od 40 do 60 i preko 60 godina, u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Na otvaranju je prof dr Budimir Bijelić pozdravio učesnike, zahvalio im na masovnom odzivu, upoznao ih sa sadržajnim programom i poželio im uspjeh, naglašavajući da su svojim masovnim učešćem ostvarili prvu pobjedu. Takmičarski program je zaista bio zanimljiv pa je donio dosta neizvjesnosti, jer do 108 medalja koliko ih je podijeljeno na završnoj svečanosti trebalo je proliti dosta znoja, uz to imati koncentracije i vještine. No rekreativci su mogli da vježbaju, obave jutarnje šetnje sa stručnim licima i uživaju u plivanju.

-Imali smo sve uslove da manifestacija dobije maksimalnu ocjenu. Dobra organizacija, masovnost, blizina mora, sunčano vrijeme, učinili su da učesnici odu kućama zadovoljni i puni pozitivnih utisaka. Da nije podrške Ministarstva sporta i mladih i Crnogorskog olimpijskog komiteta, teško da bi sve bilo ovako uspješno, rekao je na zatvaranju Rekreativnog višeboja "Sutomore 2024" Gligorije Vojinović, predsjednik Crnogorskog saveza sportse rekreacije Sport za sve.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 22:12