Matković na meču sa Mađarima / -FOTO: WATERPOLO.HU
22/06/2022 u 22:18 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Matković i Alverka: Protiv Gruzije i Brazila sve zavisi od nas

Vaterpolisti Crne Gore sjutra (19.30) sati igraju sa Gruzijcima drugi meč na SP u Budimpešti

Vaterpolisti Crne Gore su na premijeri Svjetskom prvenstva u Budimpešti poraženi od Mađarske (12:8), ali razloga za nezadovoljstvo nema. "Ajkule" su parirale možda i najvećem favoritu za zlato, ali pad u igri na kraju druge i početkom treće dionice skupo je plaćen.

Mađari su kod vođstva Crne Gore 4:3, napravili seriju 6:0, preokrenuli na 9:4 i nakon toga je bilo lakše da igraju.

Ekipa Vladimira Gojkovića se nije predavala, prišla je na 9:7, ali iskusna i kvalitetna domaća selekcija nije dozvolila iznenađenje. Igra iz većeg dijela duela sa Mađarima daje optimizam za Crna Gora u naredna dva meča može da dođe do pobjede, osvoji drugo mjesto i plasira se u osminu finala.

Dan nakon premijere, "ajkule" su imale jedan trening, a sve u cilju da se što bolje pripreme za sjutrašnji duel sa Gruzijom, koji se igra od 19 sati i 30 minuta.

-Presudilo je iskustvo Mađara, kao i napadački potencijal koji posjeduju. U pitanju je selekcija koja slovi za jednog od najvećih favorita za osvajanje svjetskog trona. Borili smo se, odigrali hrabro, imali smo u jednom momentu problem sa realizacijom. Mađari su pobjegli, ali smo uspjeli da se vratimo, mogli smo do egala, ali nismo imali dovoljno koncentracije i sreće u momentima kada smo uspjeli da nadoknadimo minus od pet golova - sumirao je utiske iz meča sa Mađarima Dušan Matković.

Gruzija nije selekcija od koje bi Crna Gora trebala da strijepi. Kvalitet je na strani "ajkula", ali će to morati da pokažu u bazenu.

-Sada nas očekuje duel sa Gruzijom koju smo imali priliku da upoznamo u Bečeju, gdje smo radili zajedno, uoči polaska za Budimpeštu. Gruzija ima kvalitet, Gruzija je pobijedila Brazil u prvoj rundi. Moramo da odigramo na istom nivou, kao protiv Mađarske, ako želimo, a želimo pobjedu. Ključ uspjeha je ozbiljan pristup, agresivna odbrana od prvog do posljednjeg minuta, strpljenje i dobra rješenja u napadu - jasan je Matković.

Bjelorus Konstantin Averka je debitovao za Crnu Goru, ali ga je trema "pojela". Ispromašivao se, nije uspio da realizuje ni peterac. Bio je samokritičan kada je njegova igra u pitanju, ali vjeruje da će već danas biti daleko bolji.

-Duel sa Mađarskom mi je jedan od najtežih u karijeri. Domaćin je pokazaom da je izuzetan rival i jedan od glavnih favorita za zlato. Bilo je zanimljivo igrati protiv najboljih igrača na svijetu. Dao sam gol, ali i napravio dosta grešaka. Znam da mogu i znam da moram bolje. Želim to da popravim, da iz meča u meč napredujem i vjerujem da ću u narednim mečevima biti bolji, već protiv Gruzije.

Oba naredna rivala su skenirana. Crna Gora ne bi trebalo da ima problema, ako odigra maksimalno ozbiljno i angažovano.

-Analizirali smo i Gruziju i Brazil. Sve zavisi od nas u te dvije utakmice, ali moramo da budemo na svom nivou, opuštanje je zabranjeno - zaključio je Averka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 05:51