Promocija mautaija u Parizu / -FOTO: MTSCG
05/06/2024 u 13:33 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Mautaji se predstavlja na Olimpijskim igrama

Veliki iskorak za mautaji sport u snovima Tajlanđana da jednog dana postane olimpijski sport

Poziv za predstavljanje mautaija na Olimpijskim igrama u Parizu je veliki iskorak za taj borilački sport, konstatovano je na sjednici Upravnog odbora Mautaji saveza Crne Gore. Mautai će biti prikazan kao propratni program na Olimpijskim igrama u Parizu, uz učešće više od 1.000 muatai boraca iz 24 države sa pet kontinenata.

Predsjednik Svjetske mautai federacije Sakči Tapsuvan kazao je da to veliki korak u snovima Tajlanđana da muatai jednog dana postane olimpijski sport.

On je pojasnio da će petodnevno predstavljanje mautaija sadržati izložbe i radionice tajlandske borilačke vještine, a vrhunac je na rasporedu 5. i 6. avgusta kada će biti održane borbe između muatai boraca iz 24 države.

Ring će biti postavljen u "Klubu Franse", a svjetski poznati mautai borac Buakav Bančamek izvešće "wai kru" – ritual odavanja počasti učiteljima koji izvode svi muatai borci prije borbe.

Glavni sekretar IFMA Stefan Foks rekao je da je federacija međunarodno priznata i da je čine 152 nacionalna saveza sa pet kontinenata.

-Crnogorski takmičari uspješno su prošli ovogodišnje turnire, a trenutno su pripreme za Međunarodni kup "Plitvice open" koji počinje 29. juna. Posebnu pažnju smo posvetili mladim talentovanim takmičarima koji su u potpunosti opravdali moje povjerenje. Veliku pažnju posvećujemo pripremi naših takmičara kroz treninge i takmičenja a težiste je prvenstvo Evrope za sve uzraste, koje se održava u novembru 2024 godine u Prištini, piše u saopštenju.

U crnogorskoj asocijaciji su srećni zbog velikog uspjeha IFMA i istorijskog događaja i učešća kroz prateći program Olimpijskih igara.

-Naša uprava uložiće dodatne napore za obezbjeđenje dodatnih finasijskih sredstava za realizaciju programa Mautaji saveza Crne Gore, piše u saoptenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. jul 2024 19:04