Istorijski uspjeh Šarčevića / -FOTO: MINA
03/05/2023 u 18:46 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mirko Šarčević na krovu Evrope

Bokserski reprezentativac u finalu Evropskog prvenstva za mlade u Jerevanu savladao domaćeg borca Agvana Aleksijana i tako došao do treće evropske medalje

Bokserski reprezentativac Mirko Šarčević ispisao je istoriju crnogorskog boksa, pošto je na Evropskom prvenstvu za mlade u Jerevanu osvojio zlato u kategoriji do 80 kilograma, što je njegova treća medalja na šampionatima Starog kontinenta, što do sada nikom nije pošlo za rukom.

Član BK Bijelo Polje je danas u finalnom meču u glavnom gradu Jermenije pobijedio domaćeg borca Agvana Aleksijana odlukom sudija 3:1.

Učenik trenera Mugoše Kovačevića i reprezentativnog trenera Sergeja Kudrijavceva je na putu do finala eliminisao Luiđija Šalova iz Hrvatske, tamnoputog Njemca Stivena Učena Ndouku i Rusa Ramazana Magomedkanova.

Prije ovog zlata, Šarčević je osvojio još dvije evropske medalje. On je prošle godine osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za mlade u Sofiji, u kategoriji do 71 kilogram, a godinu ranije se okitio srebrom na juniorskom Evropskom prvenstvu u Gruziji.

Bokserski savez Crne Gore organizuje svečani doček šampionu sjutra na aerodromu Golubovci od 14.15 sati, а prema informacijama iz Bijelog Polja i njegov rodni grad mu priprema, u večernjim  časovima svečani doček na glavnom gradskom trgu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 09:42