Ušao u istoriju crnogorskog boksa / -FOTO: BSCG
29/04/2023 u 21:07 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mirko Šarčević u polufinalu EP u boksu za mlade

Mladi Bjelopoljac obezbijedio medalju, najmanje bronzanu, čime je ušao u istoriju crnogorskog boksa kao prvi borac koji je osvojio tri evropska odličja

Novi veliki uspjeh bokserskog reprezentativca Mirka Šarčevića, koji se plasirao u polufinale Evropskog prvenstva za mlade u Jerevenu i tako obezbijedio medalju, najmanje bronzanu, čime je ušao u istoriju crnogorskog boksa kao prvi borac koji je osvojio tri evropska odličja. Mladi Bjelopoljac se prošle godine okitio bronzanom medaljom na šampionatu za mlade u Sofiji, u kategoriji do 71 kilogram, a godinu ranije je bio srebrni na juniorskom Evropskog prvenstva u Gruziji.

Nakon Hrvata Luiđija Šalova, učenik trenera Mugoše Kovačevića i trenera u reprezentaciji Sergeja Kudrijavceva je danas u četvrtfinalnom meču kategorije do 80 kilograma u glavnom gradu Jermenije pobijedio tamnoputog Njemca Stivena Učena Ndouku 4:1. Demonstrirao je Šarčević vrhunski boks, potvrdio veliki potencijal i raskošni talenat, tako da je sasvim zasluženo došao na korak do finala. Samo je arbitar iz Poljske dao minimalnu prednost Njemcu, dok su ostala četvorica smatrala da je crnogorski reprezentativac bio bolji.

Rival u polufinalnoj borbi, u ponedjeljak, biće mu Ramazan Magomedkanov iz Rusije, koji je u četvrtfinalnoj borbi slavio protiv Samvela Kazariana iz Gruzije 4:1. U drugom polufinalu sastaće se domaći borac Agvan Aleksijan iz Jermenije i David-Anđelo Teodesku iz Rumunije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 02:23