Nenad Vukanić / -FOTO: WWW.WPOLO.ME
03/04/2023 u 15:10 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Mladi vaterpolisti na turniru u Varaždinu

Pored domaćina Hrvatske, rivali selekciji ispod 15 godina još su Srbija i Italija

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore, igrači ispod 15 godina, učestvovaće od 6. do 8. aprila na Uskršnjem turniru u Varaždinu. To će biti prve zvanične kontrolne utakmice u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo, koje se od 8. do 16. jula održava u Podgorici. Pored Crne Gore i domaćina Hrvatske na turniru će učestvovati Srbija i Italija.

-Ovo je naše šesto okupljanje, a prethodno smo imali kvalitetne zajedničke pripreme sa Hrvatskom, te nedavno u Barseloni, sa selekcijom Španije. Sada nas čeka pet mečeva u dva i po dana, što je izuzetno naporan ritam, naporniji nego na šampionatu Evrope. Na turnir vodimo 16 igrača, svi će dobiti šansu, a imaćemo bolju sliku i pojedinačnih mogućnosti, a i timskog kvaliteta. Siguran sam da će dueli sa najjačim selekcijama biti za njih veliki motiv da pokažu šta znaju i da nastave naporno i predano da rade, spremajući se za ljeto i veliko takmičenje pred našom publikom -  kazao je selektor Nenad Vukanić.

Pritisak na turniru u Hrvatskoj ne postoji, ali rezultat apsolutno nije u drugom planu.

-Očekivanja su da odigramo najbolje što možemo, da vidimo gdje smo u odnosu na najbolje i na buduće rivale na šampionatu Evrope. Ali, uz sve to idemo na pobjede – poručio je Vukanić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. jul 2024 08:53